M-san grupa d.d. virovitičkom genijalcu Domagoju Šegreguru ponudila stipendiju

Objavljeno:

spot_img

Zbog novinskog teksta “Genijalac za kojeg su se otimala i najbolja europska sveučilišta” objavljenog u četvrtak u Glasu Slavonije, mladom znanstveniku Domagoju Šegreguru iz Virovitice stigla je na kućnu adresu još jedna zanimljiva ponuda za buduću suradnju.

M-san grupa d.d. je najveći distributer računala i softvera u Hrvatskoj. Međutim, ta je ista tvrtka kupila poduzeće PP Orahovica koje se, osim vina, bavi i ribnjačarstvom i vodeći je proizvođač slatkovodne ribe u Hrvatskoj. Upravo su ih Šegregurevi radovi o ribi i vodi rijeke Drave, o kojima su doznali u Glasu Slavonije, te njegov rad “Kapitalne vode rijeke Drave u Virovitičko-podravskoj županiji” koje je prezentirao i u Finskoj zainteresirali za suradnju s mladim znanstvenikom.

– Nakon što smo pročitali članak u Glasu Slavonije o mladom znanstveniku Domagoju Šegreguru iz Virovitice, prepoznali smo u njemu izniman razvojni potencijal jer PP Orahovica već treću godinu zaredom raspisuje natječaje za stipendiranje mladih perspektivnih studenata s područja Slavonije, a posebice s područja općina Orahovica, Čačinci, Zdenci i Crnac. Željeli bismo ostvariti suradnju s Domagojem na razvoju zajedničkih interesa vezanih uz ekologiju i čistoću slatkovodnih resursa te ekološki održivu hranidbu riba, a ponudili smo mu stipendiranje tijekom školovanja te zaposlenje u našoj tvrtki nakon završetka studija – ističe Vlado Čondić, član Uprave PP Orahovica. Inače, Šegregur je nakon zagrebačke VII. gimnazije odlučio upisati studij farmacije na sveučilištu Goethe u Frankfurtu, a za njega su se otimala najbolja europska sveučilišta. Govori engleski, njemački i španjolski, svira klavir i violinu, fotografira, u karateu je nositelj ljubičastog pojasa, a bio je aktivan i u humanitarnom radu.

– Njemačka stipendija osigurava mi smještaj i pokriva troškove studiranja svih pet godina. Jednog bih dana volio živjeti i raditi u Hrvatskoj. Svaku aktivnost nastojim povezati sa svojim rodnim krajem i u svakoj ga prilici ponosno spominjem – zaključio je Šegregur koji će se u daleki Frankurt uputiti za nekoliko dana, a kako doznajemo, o ponudi M-san grupe d.d. odlučit će kada se za zimske praznike vrati u rodnu Viroviticu.

Slobodan KADIĆ

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...