Mađari u sljedećih 5 godina grade autocestu od Pečuha do Barča – potrebna hitna izgradnja brze ceste od Vrbovca do Virovitice i Terezinog Polja!

Na sastanku župana Tolušića i mađarskih župana raspravljalo se o prometnoj infrastrukturi, gdje su mađarski župani iznijeli planove mađarskih autocesta koji govore da u idućem petogodišnjem razdoblju, od 2013. do 2018. godine, mađari planiraju izgraditi autocestu Pečuh – Barč.

Županija

Potaknuti time, i hrvatska i mađarska strana inzistira na što bržoj realizaciji projekta brze ceste Terezino Polje – Virovitica – Vrbovec – Zagreb kako bi se što prije prometno povezali spomenuti pravci i time stvorili prometni preduvjeti za razvoj ovoga kraja. Sukladno tome, dogovoreno je potpisivanje Deklaracije o potrebitosti izgradnje tog prometnog puta koje se trebalo odviti krajem travnja ove godine i uputiti mađarskoj i hrvatskoj vladi kako bi se naglasio značaj tih prometnih pravaca. Župan Tolušić je tim povodom inzistirao na što hitnijem potpisivanju Deklaracije čije je potpisivanje zakazano za raniji termin, a to je 10. travnja.

1 KOMENTAR

Comments are closed.