Maketama ptica grabežljivica rastjerali golubove

Objavljeno:

Već dugi niz godina Gradska tržnica Virovitica ima problem s golubovima. Pticama čiji je jedan od naziva i “leteći štakori”. Gnijezda i izmet koji su ostavljali na prostoru tržnice predstavljao je problem kako za trgovce, tako i za posjetitelje. Ali ne i za upravu tržnice koje godinama nije poduzimala ništa. Sve do nedavno kada je za rukovoditelja tržnice došao Zdenko Hercigonja koji je odlučio promijeniti sliku virovitičke tržnice. Među prvim potezima bilo je rješavanje problema koje su stvarali golubovi.

Viseće makete ptica grabežljivica njišu se sa stropa Gradske tržnice Virovitica

– Odlučili smo se riješiti golubova tako da nikome ne naštetimo. Niti jedna ptica nije izgubila život. Sjeo sam za računalo i potražio na internetu najbolje rješenje. Golubovi su prava poslastica mnogim predatorima, a pritom su spori i poprilično ne inteligentni. Zbog toga su meta nizu životinja koje se nalaze iznad njih na hranidbenom lancu, poput sokolova, jastrebova, sova, mačaka… Zato se kao rješenje pojavila ideja da izradimo viseće makete ptica grabežljivica koje smo postavili na strop tržnice. Iskreno, najviše me bilo strah reakcija ljudi ako plan ne uspije. Ali eto, upio je i smanjili smo problem koji su ove ptice uzrokovale. Ispričao je rukovoditelj Gradske tržnice Virovitica Zdenko Hercigonja.

Gradska tržnica Viroviitca je čišća, svira glazba, uvedena je pitka voda… Da, pitka voda!

Gradska tržnica Virovitica

– Unazad nekoliko tjedana primjećujem pozitivne promjene na virovitičkoj tržnici. Tržnica je čišća, preko razglasa se čuje glazba i program lokalne radio postaje, izgrađen je zdenac (popularno nazvan Zdenkov zdenac, nap.a.)  s pitkom vodom u kojemu trgovci ali i kupci mogu oprati prehrambene proizvode – ispričala je Melita Ištvanović koja dva puta tjedno na tržnici kupuje voće i povrće za svoju obitelj.

Prema riječima Hercigonje, u budućnosti je u planu popularizirati tržnicu te je dodatno urediti.

– Planiramo zatvoriti dio krova između starog i novog dijela tržnice. Želja nam je organizirati Dane otvorenih vrata na kojima bi trgovci svoje proizvode prodavali po akcijskim cijenama, redovitim platišama planiramo uvesti popuste na plaćanje na godišnjoj razini… Zaključio je Zdenko Hercigonja. (vt.info)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni