Svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, na području Virovitičko-podravske županije, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Podsjetimo se, na području Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost između ostalih, župana Tomislava Tolušića i saborskog zastupnika Josipa Đakića, otvarane su škole u Velikom Polju, Brezovici, Pčeliću, Rušanima, Kozicama, Starom Gracu, Lozanu, Grabrovnici, Taborištu, Crncu, Ilmin Dvoru, Velikoj Črešnjevici, Otrovancu, Orešcu, Žlebinama, Noskovačkoj Dubravi, Lukaču, Starogradačkom Marofu, Ćeralijama i Novoj Jošavi.

Rogovac

Ove godine otvaraju se još dvije nove područne škole i to u Rogovcu i Sedlarici, a uskoro se očekuje otvorenje nove Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači čija je vrijednost oko 17 milijuna kuna.

Nova zgrada Područne škole Rogovac, OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica, svečano će biti otvorena u ponedjeljak, 28. travnja u 10.00 sati, a nova zgrada Područne škole Sedlarica, OŠ Petra Preradovića Pitomača, također u ponedjeljak 28. travnja, s početkom u 12.00 sati.

Vrijednost investicije izgradnje nove područne škole u Rogovcu je 810.000,00 kuna, a izgradnju financiraju Virovitičko-podravska županija i Općine Špišić Bukovica.

Izgradnju nove područne škole u Sedlarici financiraju Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača, vrijednost investicije je 835.000,00 kuna, a pohađa ju 21 učenik.

„U sljedeće tri godine uložit ćemo preko 15 milijuna kuna i izgraditi još nekoliko područnih škola. Nedavno su me pitali do kada mislimo ulagati u mala mjesta i graditi škole koje će imati 15 ili 20 učenika. Moj odgovor je – onoliko dugo koliko sam ja župan. Djeca u malim sredinama moraju imati jednake uvjete školovanja kao i ona u Virovitici, Slatini ili Zagrebu“, zaključio je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić. (www.vpz.hr)