U Bušetini su u rujnu ove godine započeli radovi na izgradnji nove zgrade Područne škole. Tom investicijom Virovitičko-podravska županija nastavila je s ulaganjem u obrazovanje i brigom za njene najmlađe stanovnike.

Nova škola gradi se na mjestu stare. Radovi se odvijaju u skladu s planiranim. Do sada su završeni pripremni i zemljani radovi te je izvedena armirano betonska ploča u prizemlju zgrade. U tijeku su radovi na postavljanju oplate za vertikalne serklaže i zidarski radovi na izvedbi zidova prizemlja objekta.

Nova školska zgrada će sadržavati 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu od cca 50m2, veliku blagovaonicu te prostor za više namjena (hol) u sklopu kojega će biti i muzej, a cijela investicija vrijedna je 5 milijuna kuna.

– Djeca u malim sredinama moraju imati jednake uvjete školovanja kao i ona u Virovitici, Slatini ili Zagrebu. Izuzetne napore smo uložili kako bismo podigli i standard kvalitete smještaja i prehrane, naročito za djecu koja dolaze iz udaljenijih mjesta. Bušetina će nagodinu dobiti najmoderniju i najopremljeniju školu u Virovitičko-podravskoj županiji i smatram da će to za mališane PŠ Bušetina biti najljepši poklon za početak nove školske godine. – rekao je župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

Iako jedna od najmanjih županija u Hrvatskoj, Virovitičko-podravska županija jedna je od rijetkih koja kontinuirano ulaže u škole i sustav obrazovanja.

Osiguranje vrhunskih uvjeta za edukaciju mladih, poticanje izvrsnosti te razvoj znanja i ideja, glavni je prioritet Županije te će se stoga i u budućnosti nastaviti ovim tempom s ulaganjem u obrazovanje, kao i izgradnju i održavanje postojećih školskih i športskih objekata.

Podsjetimo se, u mandatu župana Tomislava Tolušića, u samo pet godina na području županije izgrađeno je i obnovljeno 27 područnih škola, dvije srednje, jedna visoka škola, pet školskih dvorana te studentski restoran.