Mališani Područne škole Gornji Miholjac novu školsku godinu zaopčet će u novoj školskoj zgradi

Objavljeno:

Mališani Područne škole Gornji Miholjac novu školsku godinu zaopčet će u novoj školskoj zgradi – otvorenje je 7. rujna

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš i ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Božica Majhen, u rujnu prošle godine položili su temeljni kamen za izgradnju nove Područne škole u Gornjem Miholjcu.

Radovi na izgradnji škole privedeni su kraju te je u tijeku opremanje škole namještajem i postavljanje ograde. U skladu s najavama, nova škola bit će otvorena na prvi dan škole, u ponedjeljak 7. rujna.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 974.000,00 kuna, a financirali su ih Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. Radove je izvodila tvrtka Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave.

Nova škola ima će 250 četvornih metara, dvije moderne učionice, polivalentni hol, zbornicu, sanitarni čvor za djecu, odrasle i osobe s invaliditetom, a bit će opremljena i suvremenom informatičkom opremom.

Briga o školstvu poseban je predmet interesa Virovitičko-podravske županije te u skladu s time u mandatu župana Tomislava konstantno ulagalo u izgradnju i održavanje školskih objekata, opremanje potrebnim nastavnim pomagalima i ostalom opremom. Podsjetimo, počevši od 2008. godine, na području Virovitičko-podravske županije, otvorene su nove škole u Velikom Polju, Brezovici, Pčeliću, Rušanima, Kozicama, Starom Gracu, Lozanu, Grabrovnici, Taborištu, Crncu, Ilmin Dvoru, Velikoj Črešnjevici, Otrovancu, Orešcu, Žlebinama, Noskovačkoj Dubravi, Sedlarici, Starogradačkom Marofu, Rogovcu, Lukaču, Ćeralijama, Novoj Jošavi te Industrijsko-obrtnička škola u Slatini i Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači. Izgrađeno je i 5 novih školskih športskih dvorana i to u Gradini, Špišić Bukovici, Mikleušu, Čačincima i Voćinu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni