spot_img

Marenić: Prpić je iskoristio traumu čovjeka zbog stjecanja jeftinih političkih bodova

Objavljeno:

Nakon što smo jučer izvjestili o održanoj tiskovnoj konferenciji predsjednika Hrvatske stranke pravne države Siniše Prpića čija je glavna tema bila mobing u gradskoj tvrtki Virkom d.o.o., danas je na adresu uredništva stigao demanti kojeg potpisuje direktor Virkoma Damir Marenić. Demanti objavljujemo u cijelosti.

Poštovani,

Moram priznati kako o održanoj tiskovnoj konferenciji nisam bio informiran, a žao mi je da se organizator iste nije udostojao provjeriti činjenice koje je iznosio.

Nisam namjeravao javno govoriti o ovom nemilom događaju jer je osoba koja si je sama nanijela ozljedu trenutno na liječenju te smatram da „razvlačenjem“ njegovog imena po medijima može loše utjecati na njegovo psihičko zdravstveno stanje, isto tako on je otac troje malodobne djece koja nakon ovakvih objava mogu biti predmet dječjih rasprava te također doživjeti znatne traume.

Međutim kako sam javno prozvan kao okrutni zlostavljač moram reći nekoliko rečenica. Prije svega oštro demantiram sve navode i prozivanja. Žalosti me kako netko može ovu tešku životnu i zdravstvenu situaciju pokušati iskoristiti za ostvarenje jeftinih političkih bodova, to govori o tome kakav je Siniša Prpić čovjek, bez ljudskosti i morala, spreman poentirati na tuđoj nesreći.

Činjenica je da je Davor Mustač 6.11. za vrijeme radnog vremena iz privatnog osobnog automobila izvadio crni lampaš i rekao kako će ga zapalit za sve HDZ-ovce. Naglašavam da u ovom slučaju nisu bitni HDZ-ovci, jer mahanje s crnim lampašem i prijetnja kako će ga zapaliti za bilo koju zajednicu ljudi je neprimjerena, pogotovo za vrijeme radnog vremena. Kada sam povratno čuo priču o tom događaju nisam vjerovao, međutim dolaskom na posao i obilaskom firme neugodno sam se iznenadio vidjevši isti lampaš kod Davora u uredu na ormaru. Zaista sam ga nazvao i rekao da želim pisano očitovanje jer priče koje kruže su različite. Međutim o degradaciji na poslove čistačice, održavanja travnjaka i smanjenju plače, nije bilo govora a kamoli ikakvih daljnjih postupanja.

Do samoozljeđivanja je zaista došlo, a o uzrocima će najbolje reći njegovi medicinski nalazi, ali osjećaj krivnje prema svom postupku i narušenih odnosa u firmi sa svojim kolegama koje je povrijedio bili su vidljivi i ostavili traga. Sam događaj i mene je pogodio, nakon toga u više navrata sam sjeo s njegovim ocem i ugodno razgovarao, stavio se na raspolaganje za svaku vrstu pomoći. Da ima imalo istine u Prpićevim riječima vjerujte kako bi u ovih 10-ak dana u Virkomu bilo nekoliko inspekcija i ostalih kontrola, međutim nažalost prvi i jedini tko si je dao za pravo da javno komentira slučaj je gospodin Prpić iz jasno poznatih političkih razloga.

Moram reći kako sam osobno od kada sam imenovan za direktora izrazito pomogao Davoru Mustaču koji je prije 7-8 godina doživio tešku prometnu nesreću prilikom koje je došlo do oštećenja kralježnice. Nakon oporavka vraćen je na radno mjesto vodoinstalatera i do prije 4 godine i dalje je radio teže fizičke poslove kopajući lopatom u rovovima te proživljavao bolove i pio tablete. Sažalio sam se i premjesti ga na mjesto skladištara i dostavljača, u tom trenutku Davor je bio aktivni član HSPD-a, što govori o tome kako sam se kod donošenja te odluke rukovodio ljudskošću a ne nekim političkim opredjeljenjima.

Kao čovjek i kao direktor želim Davoru brz oporavak, a gospodinu Prpiću molba da ubuduće prije davanja u javnost provjeri informacije, da ne iznosi neistine, da ne obmanjuje, te u ovom trenutku očekujem u najmanju ruku njegovu javnu ispriku.

Damir Marenić

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...