Marijan Tržić iz Grabrovnice, pobjednik je 15. županijskog i 12. međunarodnog ocjenjivanja meda u VPŽ, te dobitnik „Zlatne žlice“ za lipov med, doznajte ostale dobitnike

Objavljeno:

S ukupno 19,00 bodova, lipov med Marijana Tržića iz Grabrovnice, oduševio je sedmeročlani žiri u sastavu, Dragan Bubalo, Lidija Svečnjak, Saša Prđun, Andrea Poslek, Edita Černi, Ivan Ivanec, Ljubica Kravarščan, te je suvereni pobjednik 15. županijskog i 12. međunarodnog ocjenjivanja meda u VPŽ i dobitnik „Zlatne žlice“. Tržić je slavio ispred Branka Vidovića iz Velike Črešnjevice, te Kristijana Martića iz Crikvenice.

Od ukupno 72 ocijenjena uzorka, njih 11 je osvojilo zlato, 42 su bila srebrna, a 19 brončanih. Senzoričko ocjenjivanje je provedeno u organizaciji Grupacije pčelarstva Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Pčelarskim udrugama s područja županije, u prostorima Udruženja obrtnika Virovitica.

Senzoričko ocjenjivanje je obavilo ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s eminentnim sveučilišnim profesorom, Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u njemu su još bili: Lidija Svečnjak (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Saša Prđun (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Andrea Poslek (HGK ŽK Virovitica), Edita Černi (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije), Ivan Ivanec (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije) i Ljubica Kravarščan (Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede – Podružnica VPŽ). Povjerenstvo je ocjenjivalo: čistoću, bistrinu, boju, miris i okus meda.

Ocjenjivanje meda provelo se sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i standarda za med Europske unije. Navedeno senzoričko ocjenjivanje meda se održalo u sklopu 15. županijskog i 12. međunarodnog ocjenjivanje meda. Podjela nagrada održat će se naknadno. Popis nagrađenih možete vidjeti OVDJE. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni