Marin Jurić Čivro želi ići na Eurosong!

0
1319

Jedan od omiljenijih kandidata prve sezone hrvatskog The Voicea nalazio se u #TimDečak. Pet godina nakon što smo ga upoznali, Virovitičanin Marin Jurić Čivro pokušat će napraviti ono što je uradila njegova kolegica iz prve sezone i predstavljati Hrvatsku na Eurosongu. Autori pjesme Naivno su članovi grupe Manntra, koje smo imali prilike prošle godine vidjeti na Dori.

Marin se glazbom bavi odmalena, a ljubav prema ovoj umjetnosti naslijedio je od oca i djeca. Još u osnovnoj školi bio je član grupe Irritus u kojoj je pjevao obrade, da bi se kasnije pridružio vitovitičkom blues bendu Ohio i zagrebačkom metal bendu SITS. Ipak, hrvatska javnost ga je upoznala na “slijepoj audiciji” za The Voice Hrvatska. Unatoč njegovom sada već legendarnom falšu na početku pjesme, svoje stolice je okrenulo dvoje mentora, a on se odlučio za mentorski tim frontmena Vatre Ivana Dečaka, inače svog sugrađanina.

Da je to ispala dobitna kombinacija, pokazalo se u daljnjem tijeku te prve sezone, kada je Marin sve više napredovao i na kraju bio predstavnik Dečakovog tima u finalu. Na kraju osvojio je treće mjesto (prvo mjesto osvojila je Nina Kraljić, koja će 11 mjeseci poslije predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2016.), a njegov potencijal na hrvatskoj glazbenoj sceni vidjela je diskografska kuća Unversal Music Hrvatska.

Gotovo dva mjeseca nakon finala, objavio je prvi singl Dobro jutro svima, čiji je autor upravo njegov mentor iz The Voicea zajedno s Jurom Ferinom i Pavlom Miholjevićem iz grupe Svadbas. Prateći spot sniman je u Zagrebu.

Ipak, pjesma koja ga je najviše obilježila jest duet s jednim od bendova koji se često spominjao na našem portalu kao želja za Hrvatsku na Eurosongu. Krajem kolovoza 2015. rock-balada Zašto još volim te, koju je izveo s bendom Luminize. Iako je prošlo gotovo četiri i pol godine od izlaska, Zašto još volim te i dalje je jedna od najemitiranijih hrvatskih pjesama na radijima diljem Hrvatske.

Nakon ZJVT, počeo je češće objavljivati svoje autorske stvari, pa tako možemo istaknuti pjesme poput Pjesma za tebe, Tvoj lik, Vjetar (koju je izveo na Zagrebačkom festivalu prije dvije godine) i Još uvijek.

Marin se natjecao na nedavno završenom Zagrebačkom festivalu s pjesmom Zima, koju je izveo s prije spomenutom Ninom Kraljić. Pjesma je ostvarila fantastičan uspjeh – drugo mjesto u konkurenciji od 21 izvođača. Je li ovo dobar indikator za Doru 2020., saznat ćemo ubrzo.