Marino Bloudek je na “Hanžeku” istrčao najbržih prvih 400 metara u karijeri i najavio odlazak: Preselit ću se u Italiju, u mjesto kod Verone, trenirat će me trener Amela Tuke

Objavljeno:

Sa 1:52,58 virovitički atletičar, Marino Bloudek zauzeo je 10. mjesto u utrci na 800 metara Hanžekovićevog memorijala. Marino je sjajno krenuo i nakon prvih 400 metara bio dio grupe, ali nakon toga, a posebno u zadnjih 200 metara nije mogao držati ritam pobjednika.

Marino Bloudek

– Ovo su sjajni atletičari. Testirao sam koliko sam mogao i prvih 400 metara trčao sam ispod 52 sekunde i to je najbrže što sam do sada trčao. No zadnjih 200 metara nisam istrčao na nivou koji sam očekivao. Žao mi je što sam loše istrčao, ali bio je gušt trčati među ovim velikanima. Od Amosa koji je oborio rekord mitinga, nažalost Kramer nije trčao, Amel Tuka koji je moj trening partner, Lewandowski koji je osvojio sve i svašta. Za mene je ovo danas bila Dijamantna liga. Ovo mi je najljepši miting do sada. Ovo je moja domaća publika, tu mi je obitelj, rodbina. Presretan sam što imam ovakve uvjete za trčati – kazao je Marino Bloudek nakon utrke u Zagrebu.

Govorio je i o sezoni koja je pri kraju.

– Ova sezona bila je jako teška, morao sam pisati mature, imao sam problema u atletskom svijetu, a u četvrtom mjesecu me pogodila viroza koja je bila najviše zaslužna za moju tešku sezonu. Italija će biti konačna odluka, bio sam tamo sedam dana, ali to nije dovoljno da se pripremim za Hanžek. Preselit ću se u Italiju, u mjesto kod Verone. Trenirat će me Tukin trener (Amel Tuka je bosanskohercegovački atletičar, čija su specijalnost utrke na 800 i 400 metara. Osvajač je brončane medalje sa Svjetskog prvenstva 2015. u disciplini na 800 metara nap. a.) mi smo i inače trening partneri. Ostale planove ne smijem baš reći, ali vjerujte da će ove godine sve biti gotovo – istaknuo je Bloudek.

Na kraju jasno, pitanje je bilo usmjereno na ciljeve u budućnosti, ponajprije sljedeće sezone. S obzirom na to da mu je tek 19 godina, Bloudek ima jako puno prostora za napredak, no mladi atletičar ističe kako ima velike planove, velike ambicije i želi svojim trudom i radom što prije ih dosegnuti.

– Ciljevi? Ako sve bude dobro i ako se prilagodim treninzima i ako se sve posloži profesionalno, mislim da ću ići na Europsko, nastupati na Europskom kupu u Varaždinu i ako stvarno budem uspješan ići na Svjetsko, iako je to jako teško. Ono što ganjam je dvorana, Europsko seniorsko, nedostaju mi tri stotinke i to bih volio – zaključio je Bloudek. (www.vpz.hr, sportnet.rtl.hr, Fotografija: Facebook)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni