Virovitičko-podravska županija bila je oduvijek pravaško uporište i hrvatska regija u kojoj je starčevićanstvo duboko ukorijenjeno. HSP AS Virovitičko-podravske županije polučio je odličan rezultat na proteklim lokalnim izborima.

U gradu Virovitici stranka je nastupila na koalicijskoj listi i osvojila jedan vijećnički mandat. Rad stranke prepoznat je te se otvorila potreba, a sukladno odlukama i naputku Predsjedništva stranke, za reizborom Podružnice HSP AS Virovitica. Dana 21.06.2013. godine s početkom u 20,00 h u prostorijama stranke u Virovitici, koje se nalaze na adresi Gundulićeva 2, održan je Zbor Podružnice Virovitica.

Zbor je vodio i nazočnima se obratio dosadašnji koordinator za grad Viroviticu Zdenko Hercigonja koji je bio nositelj proteklih stranačkih aktivnosti u Virovitici. Nakon utvrđenog kvoruma uslijedio je izbor Statutom predviđenih tijelo Podružnice.

Tako su jednoglasno izabrani:

1. MARKO MOSLAVAC dr. med. dent za predsjednika,
2. DOMAGOJ HERCIGONJA za dopredsjednika,
3. ŽELJKO PAVIĆ za dopredsjednika,
4. DRAGICA MOSLAVAC dipl. pedagoginja za tajnika,
5. LJILJANA ŠUPRNA za rizničara,
6. DARKO MEĐIMOREC prof. tjelesne i zdravstvene kulture za člana Izvršnog odbora,
7. DAMIR BEM za člana Izvršnog odbora,
8. MIRJANA ŽAGAR za člana Izvršnog odbora,
9. DAMIR FURDIĆ za člana Izvršnog odbora,
10. ŽELJKA KRZNARIĆ dipl. učiteljica razredne nastave za člana Izvršnog odbora,
11. BIBIJANA ČORAK za člana Izvršnog odbora.

Sukladno Statutu stranke jednoglasno su izabrana tri člana Nadzornog odbora u sastavu:
1. MILE BIĆANIĆ, za predsjednika
2. MILAN ĐURADIN, za člana i
3. ANA BIRNEBAUER, za člana.

Nakon izbora Zboru se obratio novoizabrani predsjednik Marko Moslavac koji je inače mladi zubar sa vlastitom ordinacijom. Isti je zahvalivši se na izboru upoznao nazočne o budućim aktivnostima Podružnice i pripremama za ustroj Ogranaka na području grada Virovitice.