Ovih dana iz Virovitice odlazi većina gimnazijalaca koji su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje, ovaj put samo na upise na fakultete u sveučilišne centre.


Kao i prošlih godina, najviše naših učenika upisuje fakultete u Zagrebu (73) i u Osijeku (32). Na trećem mjestu je Rijeka s 10 upisanih. Neki će na studij u Split ili Pulu, a neki u druge zemlje EU.

Bez obzira gdje će studirati važno je napomenuti da su 83 naša učenika (oko 70%) upisali svoj prvi izbor. Prvi izbori fakulteta naših učenika u skladu su s njihovim afinitetima, a često i s potrebama na tržištu rada.

Najatraktivniji studiji su još uvijek elektrotehnika i pravo. Svaki od tih studija upisalo je sedam učenika. Medicinu, informatiku i ekonomiju upisalo je po šest učenika,  pet matematiku  i engleski jezik, zatim po tri stomatologiju, strojarstvo, učiteljski i njemački jezik. Od atraktivnih studija naši učenici još su upisivali: arhitekturu (2), psihologiju (2), pedagogiju (2), logopediju (2), veterinu (2), medicinsku dijagnostiku (2), farmaciju (1), medicinsku biokemiju (1), molekularnu biologiju (1). Dva naša učenika žele postati svećenici.  Studirat će na Filozofsko-teološkom studiju Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

Nismo naveli sve, no nadamo se da će svi studiji, ukoliko ih završe, osigurati našim učenicima posao u struci, a  nekima možda i povratak u Viroviticu.

Uspješno studiranje i sretan život žele vam vaši nastavnici i ostali djelatnici škole.