U subotu, 16. svibnja 2015. godine Gradska glazba Virovitica je zajedno s Mažoretkinjama sudjelovala u gradu Barcsu na Međunarodnom festivalu amaterskih puhačkih orkestara.

Organizator i domaćin festivala bio je Puhački orkestar grada Barcsa. Uz već spomenute domaćine i Gradsku glazbu iz Virovitice, sudionik Međunarodnog festivala bio je Arboni youth orchestar iz Švicarske te Puhački orkestar grada Sigetvara.

Kroz cjelodnevni organizirani posjet domaćin nas je i ovu godinu, kao i sve sudionike, počastio nezaboravnim gostoprimstvom i zajedničkim druženjem.

Nakon jutarnjeg predstavljanja i sviranja ulicama grada Barsca, glazbenici su slobodno vrijeme nakon zajedničkog ručka iskoristili kupanjem na bazenima i šetnjom. Osim toga, sklopljena su i nova prijateljstava te razmijenjena glazbena iskustava. Organiziran je i zajednički sastanak voditelja orkestara na kojem su razmijenjeni kontakti i dogovorene buduće suradnje.

Glavna okosnica ovog lijepog druženja bio je večernji koncert na kojem su se orkestri predstavili s nekoliko skladbi.

Gradska glazba Virovitica u svom programu predstavila se s atraktivnim skladbama, a svojim atraktivnim koreografijama mažoretkinje su upotpunile i obogatile nastup orkestra.

Bio je to još jedan nezaboravan susret s dugogodišnjim prijateljima i prilika za stjecanje novih poznanstava.