Među kandidatima za Ustavnog sudca i Boris Kozjak

Objavljeno:

spot_img

Virovitički odvjetnik Boris Kozjak jedan je od kandidata za Ustavnog sudca.

Boris Kozjak (arhiv Virovitica.info)
Boris Kozjak (arhiv Virovitica.info)

 

Noćas točno u ponoć završio je rok za prijave na dva prazna mjesta na Ustavnom sudu, a među posljednjim kandidatima koji se prijavio na javni poziv bivši je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Već se neko vrijeme, podsjetimo, spekulira da će upravo on postati Ustavni sudac, SDP-ovci su već nekoliko puta govorili da bi on bio dobar kandidat s potrebnim kvalifikacijama, no tek sada s njegovom službenom prijavom na natječaj, jasno je da bi vrlo lako on mogao biti i izabran. Iako je natječaj zatvoren, saborski Odbor za Ustav konačno zaključenje liste kandidata napravit će u petak kada stignu i posljednje prijave koje su možda slane poštom te nakon toga obaviti i razgovore sa svim prijavljenim kandidatima.

Osim njega, dosad su se prijavili i profesorica prava iz Rijeke, ustavna stručnjakinja i vanjska članica Odbora za Ustav Sanja Barić, bivša pravobraniteljica Mila Jelavić, sutkinja Ivana Čalić koja je presudila Ivi Sanaderu i HDZ-u, bivša ustavna sutkinja Nevenka Šernhorst koja se već nekoliko puta neuspješno javljala na natječaj, jednako kao i sutkinja Visokog prekršajnog suda Antonija Kovačić, zatim odvjetnik Boris Kozjak koji se javljao i za natječaj za pučkog pravobranitelja, javni bilježnik Anđelko Stanić, odvjetnici Želimir Brozović i Šime Savić te Dubravko Ljubić koji još od 1996. radi na Ustavnom sudu, prvo kao stručni savjetnik, pa voditelj Službe za prethodni ispitni postupak te od lani kao viši ustavnosudski savjetnik. (Vecernji.hr)

Boris je rođen 1962. godine te osim što je cijenjen pravnik u slobodno vrijeme bavi se i fotografijom.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...