spot_img

Među najuspješnijim gradovima po broju riješenih predmeta legalizacije je i Virovitica

Objavljeno:

S obzirom da za dva i pol mjeseca, 30. lipnja, istječe rok za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar održao je u srijedu konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na dosadašnji proces legalizacije.

Virovitica
Virovitica, snimio Antonio Jurkin

Po starom zakonu, po kojemu je rok za predaju zahtjeva bio 30. lipnja 2013. godine, za legalizaciju je prijavljeno 826.948 objekata, a riješeno je 76,80 posto predmeta, odnosno izdano 635.113 rješenja. Po novom zakonu i u novom roku, od 15. srpnja prošle godine do danas je prijavljeno još 12.749 predmeta, od čega je riješeno njih 3.914.
Sam tijek procesa legalizacije može se vidjeti u registru objavljenom na stranicama Ministarstva.

Grad Virovitica je među najuspješnijim gradovima po broju riješenih predmeta legalizacije te se nalazi na visokom sedmom mjestu, a čak sedam od deset najbržih gradova u legalizaciji – Dubrovnik, Vukovar, Bjelovar, Zagreb, Virovitica, Koprivnica i Samobor, ujedno su i u deset najbržih u izdavanju građevinskih dozvola, što pokazuje da je riječ o dobro organiziranim i efikasnim odjelima gradske uprave.

– Do sada je ukupno riješeno 93 posto predmeta, što znači da je ostalo još 7 posto. Međutim, taj broj nije konačan budući da je rok za podnošenje novih zahtjeva do 30. lipnja ove godine te će se broj zaprimljenih zahtjeva za legalizaciju mijenjati. Ukupno je do sada legalizirano oko 8.000 predmeta, što znači da je broj nezakonito izgrađenih zgrada bio velik. S ovim rješenjima doveden je red i u prostorno uređenje na području grada Virovitice, a nadamo se da će se taj broj još povećati do 30. lipnja te da će građani prepoznati potrebu legalizacije i rješavanja svojih papira kako bi u konačnici imali jednostavniji pravni promet s istima, rekla je voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje u Gradu Virovitici Alida Saračević – Moslavac.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni