spot_img

Međunarodni sajam Viroexpo više neće biti podstanar, od 22. do 24. veljače 2019. godine, održat će se u svojim prostorima

Objavljeno:

Polaganjem temeljnog kamena, u Virovitici su počeli radovi na izgradnji multifunkcionalne hale u kojoj će se u budućnosti održavati Međunarodni sajam Viroexpo te niz ostalih manifestacija u Virovitici, a koja će se nalaziti n “lijevoj strani vojarne”, neposredno uz prostore Javno vatrogasne postrojbe Virovitica.

Temeljni kamen, položili su saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin. Radove će izvesti renomirana tvrtka Gradba, a stručni nadzor CIP d.o.o.. Radovi se financiraju sredstvima Ministarstva poljoprivrede, za što su, nedavno, u Osijeku, u sklopu održavanja sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, ugovor potpisali potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, u vrijednosti većoj od 14 milijuna kuna. Investitor je Virovitičko-podravska županija, a projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ovaj projekt sinergija je dugogodišnjeg rada Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i Ministarstva poljoprivrede.

foto: Kristijan Toplak

Nakon izgradnje hale, Međunarodni sajam Viroexpo, napokon će dobiti svoje sjedište. Od početka do danas, šest je puta mijenjao lokaciju održavanja.

– Ovo će biti najveći prostor kojim će Viroexpo raspolagati, pričamo o 5200 četvornih metara zatvorenog prostora, multifunkcionalnog prostora sa svojom pozornicom, sanitarnim čvorovima i uredskim prostorima te 900 četvornih metara natkrivenog prostora. Sve ukupno će biti 6300 četvornih metara, s tim da smo pojačali vanjski dio samog sajma gdje ćemo dobiti 2 hektara novog vanjskog prostora i tako znatno pojačati poljoprivredni dio sajma – rekao je direktor Viroexpa Bojan Mijok. Nova hala na raspolaganju će, uz parkirališna mjesta na čestici hale, dobiti prostor za parkiranje s oko 452 parkirališna mjesta.

Nova hala trebala bi biti gotova do idućeg, 24. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019, koji će se održati od 22. do 24. veljače 2019. godine.

– Ovo je jedan od projekata za koji smo davno napravili građevinsku dozvolu i sada nakon skoro 15 godina napokon ju gradimo. Ovdje postoji mogućnost za širenje Viroexpa, sad je na nama da izgradimo halu i da dignemo sajam na veću razinu. Potrudit ćemo se da hala bude u funkciji tijekom cijele godine, to je najvažnije. Osim građevinske dozvole, Grad Virovitica za ovaj je projekt osigurao zemljište – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši kako će se i drugi sajmovi preseliti u ovu multifunkcionalnu halu.

Nazočnima se obratio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je između ostalog kazao.

– Ovaj prostor je prvenstveno namjenjen našem Međunarodnom sajmu Viroexpo koji je, evo, 25 godina mijenjao lokacije. Na svakoj je lokaciji prostor bio popunjen, a nadam se da će to tako biti i na ovoj novoj, vlastitoj lokaciji. Naravno, osim za Viroexpo ova hala će služiti za sve sajmove i manifestacije koje se događaju u gospodarstvu i poljoprivredi, posebice je tu riječ o Agroexpu te Izložbi malih životinja koja je svake godine na europskoj i svjetskoj razini – istaknuo je župan Igor Andrović.

Nakon gradnje ove hale, Međunarodni sajam Viroexpo, dobit će svoje sjedište i više neće biti podstanar, jer od svojih je početaka, do danas, u šest navrata mijenjao lokaciju. To će mu omogućiti daljnji i kontinuirani razvoj u budućnosti, a do sada se već profilirao kao jedan od tri najznačajnija sajma u Hrvatskoj. Na ovom prostoru bit će 5.200 četvornih metara zatvorenog, te još 900 četvornih metara natkrivenog multifunkcionalnog prostora.

Saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je kako mu je zadovoljstvo prisustvovati početku gradnje ovog budućeg velebnog zdanja koje očekujemo već dugi niz godina.

– Vjerujemo da će ovako obogaćen prostor bivše vojarne biti multifunkcionalan i da će služiti svojoj svrsi, a naročito našim gospodarstvenicima, kao i svima ostalima koji izlažu na sajmu Viroexpo te ga posjećuju. Viroexpo je sajam koji je prepoznat u RH, to je, kako su ga nazvali gosti, posjetitelji i izlagači, sajam s dušom. Tu se sklapaju prijateljstva, razmjenjuju iskustva te prodaju robe i usluge. Vjerujem da se samo takvim načinom rada, kao i zajedništvom i slogom, može se graditi i stvarati – rekao je saborski zastupnik Josip Đakić.

Svečanosti otvorenja, još su nazočili: saborska zastupnica Vesna Bedeković, zamjenici župana, Marijo Klement, Darko Žužak i Igor Pavković, zamjenici gradonačelnika Grada Virovitice, Damir Marenić i Vlasta Honjek Golinac, načelnici općina Špišić Bukovica i Čađavica, Hrvoje Miler i Mirko Rončević, predsjednik Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Ivan Kostelac, direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura, direktor Viroexpa Bojan Mijok… Radove na budućoj multifunkcionalnoj hali, blagoslovio je gvardijan Župe sv. Roka iz Virovitice fra Rozo Brkić.

Očekuje se da radovi budu gotovi do idućeg 24. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019, koji će se održati od 22. do 24. veljače 2019. godine u Virovitici. Zemljište za gradnju hale osigurao je Grad Virovitica, a parcela između buduće hale i planiranih bazena predviđena je za zajedničko parkiralište čime će se, uz parkirališna mjesta na čestici hale, dobiti dodatan prostor za parkiranje s oko 452 parkirališna mjesta. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni