Mihaela Kulej i dalje ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica

0
747
Mihaela Kulej
Mihaela Kulej, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica

Dosadašnja ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej, mag. educ. phil. et. hist. art., temeljem javnog natječaja ponovno je imenovana na ovu dužnost.

M. Kulej je u Muzeju zaposlena od siječnja 2008. godine, prvo kao kustosica, a potom i kao ravnateljica. Nastavila je s edukacijom te je trenutno izvrsna doktorandica druge godine doktorskog studija na odsjeku Informacijskih i komunikacijskih znanosti, područje Muzeologija, Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Osim toga, napredovala je i u struci te stekla zvanje višeg kustosa.

Kao ravnateljica ove kulturne ustanove pokazala je izuzetnu stručnost u obavljanju muzejske djelatnosti i vođenja Muzeja. Osim primarne muzejske djelatnosti kroz dokumentiranje, čuvanje i obrađivanje građe, uspješno je organizirala niz izložbi, ali i obogatila djelatnost Muzeja u pedagoško – edukativnom aspektu kroz organizaciju raznovrsnih radionica i poticanje djelatnika Muzeja na kreativno – edukativan rad, po čemu su postali prepoznatljivi u široj zajednici. Također, uspješno je završila i implementirala muzeološku koncepciju novog stalnog postava “Drveno doba” u prostor novoobnovljenog Dvorca Pejačević. Bila je aktivni sudionik i stručni suradnik na integriranom projektu “5 do 12 za Dvorac” koji je uspješno završen krajem 2019. godine, a Muzej je na četiri etaže otvorio vrata ne samo novog stalnog postava, već i svih dodatnih sadržaja prema standardima muzeja danas.

Mihaela Kulej ističe da i u budućnosti planira stručni razvoj Muzeja, kao i nastavak kontinuiranog specijaliziranog rada muzejskih djelatnika. Cilj joj je u Muzej privući mlađu publiku te im pokazati da muzeji mogu biti mjesta istraživanja, obogaćivanja, kreativnog druženja i prepoznavanja. (virovitica.hr)