Zajednička suradnja i projekt „Mikeški jelovnik“ Strukovne škole Virovitica i Gradskog muzeja Virovitica nastavili su se ove godine kroz teorijski dio i predavanja. U sklopu predstavljanja tradicijske prehrane i njezinih obilježja, održano je etnološko predavanje na Međužupanijskom stručnom vijeću za nastavnike (8. ožujka), a potom i za učenike 2f razreda (15. ožujka) Strukovne škole Virovitica.

Dva različita teorijska pristupa ukazala su na tradicijsku prehranu kao izvor mogućih gastronomskih suvenira, ali i turističkog predstavljanja ovoga kraja. Kroz prvo predavanje uopćenim pristupom o jelima i značaju njihovog izvornog pripremanja, ali i prezentiranja u izvornom posuđu pojasnila se želja i cilj zajedničkog projekta, dok su se u drugom predavanju za učenike istaknuli recepti nekadašnjih jela i zanimljivih naziva poput „šterca“, „šiškli“, „angemaht čorbe“, „taškrli“, „gumboca na graovoj čorbi“ i druga.

Slijedi završni dio projekta: radionica upoznavanja nekih od spomenutih jela s posjetiteljima u Muzeju, zatim izrada jela prema starim receptima u Školi, foto-dokumentiranje i predstavljanje cijelog projekta u Muzeju.