Milanović: Imaju slogan “Vjerodostojno”, a protiv Kirina se vodi postupak u aferi Fimi Media za što je priznao krivnju

Objavljeno:

Imaju slogan “Vjerodostojno”, a protiv Kirina se vodi postupak u aferi Fimi Media za što je priznao krivnju. Hvala im na reklami! – Tim riječima obratio se Virovitičanima predsjednik SDP-a Zoran Milanović, čija je Narodna koalicija danas održala skup u središtu Virovitice.

Narodna koalicija
Zoran Milanović (foto: Virovitica.info)

“Kakav pogrešan izbor slogana, kako krivo. Baš u Virovitici, otkud je moja stranačka kolegica optužena za jedno kazneno djelo, ali SDP je takav. Katkad i grub prema svojima, ali poštuje zakone kao Bibliju. Kad je pokrenut proces, to je to. Vjerodostojnost? Na čelu Virovitice je i dalje čovjek optužen u slučaju Fimi-medije. Čak je i priznao svoj prijestup i nikome ništa. Govorio sam o tome i Zadru. Taj tamo (Božidar Kalmeta, op. a.) je optužen za najgori mogući kriminal, veleizdaju ljudskog povjerenja, pljačku. Je li to vjerodostojnost?”, pita se Milanović

“Hvala na reklami gospodo iz HDZ-a i prikrivene Domoljubne koalicije. Domoljubi smo mi, vjerodostojni smo mi, Narodna koalicija smo mi, a što ste vi? To vam je rekao Ivan Vrdoljak”, kazao je Milanović te se posvetio državnoj tvrtki koja se konstantno spominje u kampanji – INA-i.

Narodna koalicija
Milanović i HDZ-ov plakat sa sloganom Vjerodostojno

“INA-u ćemo svim legalnim sredstvima nastojati vratiti u hrvatske ruke. To sam govorio u debati. Ako me nisu ozbiljno shvatili, neka me shvate. Dosta je bilo muženja hrvatskih novčanika, dosta je bilo nepoštivanja obaveza koje su pravno preuzete. HDZ o tome ne može govoriti. Zašto? Možda iz nečiste savjesti, možda zbog strah od toga da se predsjednika uprave MOL-a, koji je od hrvatskog pravosuđa optužen zajedno sa Sanaderom za pljačku stoljeća u Hrvatskoj… Budimpeštanska vlada ga ne da. A HDZ šuti jer ne žele da taj tip… A za mene je tip dok se ne odazove hrvatskom pravosuđu, koje je europsko pravosuđu i ne objasni je li ta optužnica utemeljena ili nije. Tko ih štiti HDZ? Zašto? Da se opet govori o njihovoj vjerodostojnosti – 13 slova i 5 slogova. Bože, ne možeš zapamtiti, ali te tjera kao ironija da se tjeraš ponavljati. Vjerodostojni smo mi, poštujemo zakon i na vlastitu štetu koja nije bitna. Bitna je korist hrvatskih ljudi. Neće biti lako na izborima, tijesno je, ali pokazat ćemo.”

Komentirao je Milanović i susjede.

Narodna koalicija

“Ne govorim o Mađarima i Srbima. Jedno su ljudi, a drugo vrhuška. Aktualna vrhuška koja je prst i nokat s HDZ-om. To nas treba zabrinuti, to nije normalno. Pokazali smo da smo jači u ekonomiji, socijali. Da je naša ideologija socijalno i javno zdravstvo, koje je neokrnjivo i nedodirljivo kao i kurikularna reforma, a sada smo pokazali i da smo u zaštiti osnovnih nacionalnih interesa. Odluke će se donositi u Zagrebu, a ne u Beogradu ili Budimpešti.

Živjet ćemo zajedno, u okrilju narodne sloge jer ovo je koalicija narodne sloge, i drago mi je da je tu s nama HSS, čiji novi predsjednik govori kao Stjepan Radić jer nije kupljen za razliku od prethodnih. To narod prepoznaje”, kazao je Milanović.

Osim Milanovića skupu su nazočili i predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja, europarlamentarka iz Osijeka Biljana Borzan, te ostali članovi Narodne koalicije čija se imena nalaze na Izbornoj listi za IV. izbornu jedinicu.

Nazočnima se obratio i Domagoj Hajduković, nositelj liste za IV. izbornu jedinicu Narodne kolacije riječima kako u Virovitici ne postoje pritisci i litice, ali postoje ploče. (fotografije: Virovitica.info)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...