Jakovina otvorio nastavak radova na navodnjavanju Kapinci – Vaška

Objavljeno:

spot_img

Danas je na području Kapinaca započeo nastavak radova na sustavu navodnjavanja Kapinci-Vaška, vrijedan 68 milijuna kuna i financiran sredstvima Hrvatskih voda.

Uz domaćine i izvođače radova događaju je prisustvovao Tihomir Jakovina sa suradnicima Draženom Kurečićem, pomoćnikom ministra za vodno gospodarenje, Ivicom Plišićem, direktorom Hrvatskih voda, Sinišom Kukićem, direktorom Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu sa sjedištem u Osijeku te Tomislavom Žagarom, saborskim zastupnikom i SDP-ovim kandidatom za župana Virovitičko-podravske županije.

Radovi na ovom projektu su prethodno prekinuti zbog nepoštivanja ugovora od strane bivšeg izvođača radova, a sada su nastavljeni pod novim i daleko boljim uvjetima za županiju. U novoj strukturi sufinanciranja županija će snositi samo 1% troškova projekta te je osigurano navodnjavanje još dodatnih 700 hektara poljoprivrednog zemljišta. Očekuje se da će iznos od dvanaestak milijuna kuna, koje ovim projektom ostaju županiji, biti iskorišten za druge korisne projekte od općeg interesa.

Potom je ministar Jakovina u pratnji Tomislava Žagara posjetio štand SDP-a u Slatini gdje je dao potporu Slobodanu Periću, kandidatu SDP-a i HNS-a za gradonačelnika grada Slatine te u Suhopolju gdje je dao potporu Predragu Pejiću, kandidatu za načelnika općine. 
U Virovitici se ministar sastao s kolegama iz gradskog i županijskog SDP-a te izrazio uvjerenje da će gradonačelnik Virovitice sljedeće četiri godine biti Damir Barić koji je predstavio svoju kandidaturu pod sloganom “Virovitica – grad svih građana, a ne gradonačelnikov grad” te da će suradnja između njega i Tomislava Žagara, budućeg župana Virovitičko-podravske županije, biti na visokoj razini.

“Stanovnici ove županije imaju pravo tražiti bolje, Nedopustivo je da ovaj kraj koji je bogat prirodnim resursima zauzima posljednje mjesto s preko 35% nezaposlenih na pokazateljima uspješnosti te time drži neslavni rekord u Republici Hrvatskoj. Oni koji su to prouzročili moraju račune položiti 19.svibnja, a birači će im potezom olovke reći svoje mišljenje”, istaknuo je Jakovina.
 U ranim jutarnjim satima ministar Jakovina je stao i kod štanda u Pitomači gdje su mještani svojim potpisom dali potporu kandidatu SDP-a, HNS-a i HSPD-a, Marijanu Rengelu, za načelnika općine Pitomača. 
”Iznimno mi je zadovoljstvo vidjeti ovu mladu ekipu koja će zasigurno biti jamac uspjeha općine Pitomača jer mladost je bitna, ona je potencijal koji mora svakog veseliti i koji ulijeva nadu u bolje sutra”, poručio je Jakovina.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...