18. međunarodni sajam Viroexpo, koji se održava u Virovitici od 18. do 20. siječnja, otvorio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Započela je trodnevna sajamska manifestacija Viroexpo, koja se održava od 18. do 20. siječnja u Virovitici. Uz domaćina, predsjednika Organizacijskog odbora sajma Viroexpo, župana Tomislava Tolušića, otvorenju sajma su nazočili potpredsjednik sabora Željko Reiner, ministar Gordan Maras, veleposlanica Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nancy Rossignol, saborski zastupnici s područja Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, Sandra Petrović, Tomislav Žagar i Igor Češek, članovi organizacijskog odbora gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednik HGK ŽK Virovitica Ivan Slamić, predsjednik HOK OK Virovitica Vladimir Ivoš i ostali uvaženi gosti…

Zemlja partner 18. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2013 je Kraljevina Belgija, koja se jučer predstavila na gospodarskom forumu u Virovitičko-podravskoj županiji i prezentaciji belgijskih piva i čokolade u Gradskom muzeju Virovitica.

Prisutnima se je obratila i veleposlanica Kraljevine Belgije Nancy Rossignol te čestitala županu Tomislavu Tolušiću i gradonačelniku Ivici Kirinu na stvaranju konstruktivnog gospodarskog ozračja u ovoj regiji što je u ovo doba ekonomske krize trenutno i najvažnije.

Župan Tomislav Tolušić podsjetio je prisutne da je prvi sajam imao samo 375 m² izložbenog prostora, 30 izlagača i 1200 posjetitelja da bi posljednji zabilježio gotovo 30.000 m² izložbenog prostora 757 izlagača i 26.000 posjetitelja. Posebno je naglasio i to da Viroexpo trenutno nema niti jednog zaposlenog već da stotinjak ljudi kroz volonterstvo i zajedništvo proizvodi jedan od najboljih sajmova u Hrvatskoj. Na kraju je izrazio zadovoljstvo što je sajam do sada bio prepoznat od strane Vlade RH i resornih ministarstava te zahvalio svima koji pomažu da i dalje živi Viroexpo – sajam sa najvećim srcem i dušom od svih 280 sajmova u Hrvatskoj.

Podsjetimo, 18. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo održava se u Virovitici od 18. do 20. siječnja 2013. Zemlja partner ovogodišnjeg Viroexpo-a je Kraljevina Belgija, a pokrovitelji, uz Vladu Republike Hrvatske kao generalnog pokrovitelja, su Ministarstvo poduzetništva i obrta te Ministarstvo poljoprivrede. Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica Virovitčko-podravske županije. Tehnički realizator sajma je tvrtka Viroexpo d.o.o., a medijski pokrovitelj Informativni centar Virovitica. (vpz.hr)