Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković: Brza cesta koja spaja Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju s Bjelovarom, odnosno Zagrebom je naš prioritet

0
1144

Kroz Razvojni sporazum za Slavoniju, Baranju i Srijem na području Virovitičko-podravske županije, ostvarilo se 3.571 projekt, čime je ugovoreno 1.77 milijardi kuna. Osječko-baranjska županija ima 5.516 projekata, Vukovarsko-srijemska 5.142, Požeško-slavonska 2.528 i Brodsko-posavska 2.227… Uz 287 zajedničkih, to je više od 19.000 različitih projekata na području pet slavonskih županija od 2016. godine.

No, jedan projekt u Virovitičko-podravskoj županiji je od krucijalne važnost, žila kucavica daljnjeg gospodarskog razvoja. Brza cesta koja će spojiti Viroviticu, Virovitičko-podravsku županiju, s Bjelovarom i dalje Zagrebom.

– Brza cesta koja spaja Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju s Bjelovarom, odnosno Zagrebom je naš prioritet. Naravno tu je i dio ceste prema Koprivnici, kao i dio prema Požegi – naglasio je na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja se održala u Našicama, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. (www.vpz.hr, Fotografije/Ilustracija: Kristijan Toplak, vlada.gov.hr)