Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić obišao Dvorac Pejačević u Virovitici, VIDRA-u i Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju

0
1746

Virovitičko-podravsku županiju posjetio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić. Uz njega, bio je i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Dragan Jelić. Njih su domaćini, između ostalim, predvođeni županom Igorom Androvićem, saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, kao i gradonačelnikom grada Virovitice Ivicom Kirinom, proveli kroz neke od najznačajnijih kapitalnih projekata.

Tako je ministar Marko Pavić obišao Dvorac Pejačević u Virovitici i gradski park, jednu od najboljih razvojnih agencija u Hrvatskoj, VIDRA-u, te Dvorac Janković, budući Centar za posjetitelje u Suhopolju.

Uz multifunkcionalnu halu Viroexpo koja je dovršena i predstavlja prvi strateški projekt financiran Razvojnim sporazumom te Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu čiji su radovi počeli prije nekoliko dana, na sutrašnjem Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem bit će potpisan ugovor za treći strateški projekt, a riječ je o projektu uređenja Turističko-rekreacijskog centra „Jezero – Hercegovac – Ružica grad“ ukupne vrijednosti 81 milijun kuna čiji je nositelj Grad Orahovica.

U tijeku je i natječaj na koji je Županija prijavila projekt obnove posljednjeg neobnovljenog dvorca na području županije – Dvorca Janković u Cabuni koji bi trebao postati Centar za kulturu zdravlja. Peti, također prijavljen projekt, je Kuća čaja čiji je nositelj Općina Špišić Bukovica, koji će kao centar za posjetitelje doprinijeti razvoju turizma na području općine Špišić Bukovica i cijele Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)