Ministar Tolušić i gradonačelnik Kirin potpisali ugovor za obnovu Dvorca Pejačević u sklopu projekta ”5 do 12 za Dvorac”

Objavljeno:

spot_img

Tolušić i Kirin

Ministar regionalnog razvoja i fondova europske unije Tomislav Tolušić i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “5 do 12 za Dvorac” u okviru EU natječaja „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“.

Projekt je vrijedan 78.422.470,64 kune, prijavila ga je Virovitička razvojna agencija VTA. Osim dvorca, obnovit će se i park u središtu Virovitice čime će administrativno središte Virovitičko-podravske županije dobiti prekrasnu sliku. Inače, u četvrtak će ministar Tomislav Tolušić, potpisati još jedan ugovor, o obnovi Dvorca Janković u Suhopolju u sklopu projekta „Centar za posjetitelje – Dvorac Janković“.

Suhopoljski dvorac Janković koji već desetljećima zjapi prazan i u ruševnom je stanju, obnovit će se sredstvima Europske unije u projektu koji je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj VPŽ, vrijednosti 39.767.716,50 kuna i čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija. Uz ministra Tolušića, ugovor će potpisati i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...