Tomislav Tolušić

Za svog boravka u Virovitičko-podravskoj županiji otvorit će Doručak s hrvatskih farmi u 9:00 sati na Gradskoj tržnici (Trg fra Bonifacije Gerbera 12) u Virovitici, na kojem će se predstaviti sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi bit će posluženi tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Virovitičko-podravsku županiju.

Oko 12:00 sati ministar Tolušić će obići Sklonište za životinje Virovitica (Matije Gupca 63), a oko 13:00 sati će se u zgradi Županije sastati s poljoprivrednim proizvođačima Virovitičko-podravske županije s kojima će razgovarati o aktualnom stanju u poljoprivredi, Programu ruralnog razvoja i iskustvima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s dosadašnjim natječajima.

Nakon sastanka s poljoprivrednicima ministar Tolušić će obići poljoprivredne proizvođače Virovitičko-podravske županije: OPG Kordi Mario u Gornjem Miholjcu, OPG Vukovski Nikola u Slatini i tvrtku Brana d.o.o. u Virovitici.