Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar prilikom posjete Virovitičko-podravskoj županiji posjetio je i studenski restoran „Škola“ koji se nalazi na prostoru bivše vojarne u Virovitici, nasuprot Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici.

1

Prilikom posjeta župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin osobno su mu se zahvalili što je Ministarstvo odobrilo korištenje X-ice u restoranu „Škola“ te su od 1. rujna u ponudi restorana i jelovnici za studente.

2

Ministar Mornar izrazio je zadovoljstvo viđenim, a osobito niskim cijenama.

– „Ovdje se pokrivamo, a u velikim restoranima u studenskim centrima ne. Treba vidjeti kako Virovitica može, a drugi ne.“ – rekao je između ostalog prilikom posjeta ministar Mornar impresioniran i niskim cijenama u restoranu. Napomenuo je da Ministarstvo u prosjeku sufinancira ¾ menija te da od cijene menija student plaća samo 6 kuna naglasivši da takav standard studenti vjerojatno nemaju nigdje u Europi.

Restoran „Škola“ je najsuvremeniji studentski restoran u Slavoniji, a u pripremi hrane ne koriste se aditivi i konzervansi, te su sve namirnice domaćeg podrijetla, pretežno s područja Virovitičko-podravske županije. (virovitica.hr)