Nakon otvaranja škole u Novoj Bukovici, ministar znanosti Željko Jovanović posjetio je kolege u virovitičkom SDP-u te obišao radionicu “Pripreme za državnu maturu” u organizaciji Foruma mladih. Domaćini ministru Jovanoviću bili su Damir Barić, kandidat za gradonačelnika Virovitice, Tomislav Žagar, kandidat za župana Virovitičko-podravske županije te kandidati za dogradonačelnike Virovitice Dražen Posavac ( SDP ) i Marko Radić ( HNS ).

Nakon obilaska radionice domaćini su upoznali kolegu Jovanovića sa tijekom priprema za lokalne izbore na našoj županiji te proveli kratko vrijeme u druženju uz kavu na terasi pred Robnom kućom.

“I ova radionica za maturante je jedan od načina da što većem broju učenika omogućimo što bolju pripremu za maturu jer školstvo u našem programu nema samo protokolarno mjesto” istaknuo je Damir Barić.

Kandidat za župana Tomislav Žagar naglasio je da “Naša županija je posljednja u Republici Hrvatskoj po većini pokazatelja uspješnosti, bez obzira na samohvalu aktualnog župana. Uvjeren sam da ulaganjem u mlade imamo šansu ove katastrofalne trendove preokrenuti u pravi smjer za bolju Viroviticu i bolju županiju”.