Ministarstvo financija odbacilo je danas kao neistinite tvrdnje iz članka objavljenog u jednim dnevnim novinama pod naslovom “Virovitički ured šefice Porezne nije naplatio pola milijarde kuna duga”.

Tim je člankom “nanesena nesaglediva šteta ravnateljici Porezne uprave s obzirom da je članak tendenciozan i usmjeren na diskreditaciju ravnateljice Porezne uprave”, ističu iz Ministarstva financija u reakciji na članak objavljen u “Večernjem listu” koji prenose i neki internet portali.

U Ministarstvu tvrde kako “navodeći radna mjesta na kojima je ravnateljica Porezne uprave radila u Područnom uredu Virovitica, novinar demantira sam svoje navode s obzirom da nije upoznat sa sistematizacijom radnih mjesta u Poreznoj upravi i odgovornostima povezanima s pojedinim radnim mjestima”.

Naime, ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec je u razdoblju od 1994. do 1996. godine u Područnom uredu Virovitica bila načelnica Odsjeka za zajedničke i opće poslove, od 1996. do 2001. bila je pomoćnica pročelnika, a od 2001. do 2008. bila je načelnica Odjela za utvrđivanje poreza i doprinosa, navode iz Ministarstva financija.

“Prema sistematizaciji Porezne uprave djelatnici raspoređeni na radna mjesta na kojima je radila ravnateljica Porezne uprave ne obavljaju poslove naplate poreza, stoga ne mogu snositi niti odgovornost za naplatu poreznih dugova ili biti prozivani u slučaju nepodmirenja tih dugova. Iz navoda u članku može se zaključiti da je članak povezan sa ciljem opstruiranja porezne discipline i naplate poreza te se njime nanosi šteta ne samo ravnateljici Porezne uprave nego i cijeloj Poreznoj upravi”, zaključuje se u priopćenju Ministarstva financija. (Jutarnji.hr)