Ministri Tomislav Tolušić i Predrag Šustar nazočit će potpisivanju ugovora za novi Studentski dom u Virovitici

Objavljeno:

spot_img

U utorak, 29. ožujka, u prostorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, s početkom u 13,00 sati bit će održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju novog Studentskog doma u Virovitici. Svečanom potpisivanju nazočit će, između ostalih, ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić i ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar.

Tomislav Tolušić i Predrag Šustar

Podsjetimo se, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici Virovitica (VŠMTI) zaprimila je Odluku o financiranju projekta „Izgradnje studentskog doma“, vrijednog 18.524.301,88 kuna. Izgradnja će započeti ove godine, nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Studentski dom će imati 108 ležajeva, a realizirat će se zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Virovitica, Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financira će projekt u iznosu od 100 posto. Studentski dom nalazit će se na u kompleksu bivše vojarne, koja se tako pretvara u pravi studentski kampus gdje se nalazi fakultet, studenski restoran te uskoro studentski dom koji će imati mnoštvo dodatnog sadržaja i time povećati kvalitetu života studenata.

Studentski dom

Na visokoj školi studira 321 student sa boravištem izvan Virovitice i 57 sa područja Virovitice. Svih 321 studenata potencijalni su korisnici doma čime će biti troškovno olakšano njihovo studiranje. Prema neformalnom istraživanju provedenom na Visokoj školi Virovitica rezultati ukazuju na visok interes za smještajem u studentskom domu: 69,18% studenata bi radije stanovali u studenskom domu nego privatnom smještaju, a trenutno 68,89% studenata putuje na predavanja. Inače, VŠMTI se nalazi na listi od 13 odabranih prijavitelja.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...

Odgođen Viroexpo 2022.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede...