MUP
MUP

Jučer oko 12:45 sati vozačica osobnog automobila,  u svojstvu mladoga vozača, upravljala je vozilom od mjesta Vukosavljevica u smjeru mjesta Lozan te dolaskom do trokrakog raskrižja sa kolnikom DC 2, zbog nepoštivanja prednosti prolaska  ista je ušla sa vozilom na kolnik DC2, vršeći radnju skretanja u desno u smjeru mjesta Korija, a da nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom, oduzimajući prednost prolaska osobnom automobilu kojim je kolnikom DC 2, od mjesta Korija u smjeru mjesta Stari Gradac, upravljao vozač koji je već bio vršio radnju pretjecanja vozila (neposredno ispred navedenog raskrižja), na dijelu ceste gdje je sa vidljivo postavljenim prometnim znakom  zabranjeno pretjecanje, uslijed čega je došlo do međusobnog udara prednjih dijelova  vozila jedno u drugo.

Sudionici prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola.

U drugom vozilu se prevozilo dijete koje se nalazilo na posebnom postolju i vezano stoga  u prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba već je samo nastupila materijalna šteta.

Slijedi donošenje obaveznog prekršajnog naloga protiv vozačice  zbog povrede čl. 57. st 4. uz primjenu čl. 293 st 1 i čl. 90. st. 3. ZSPC-a , dok je vozaču drugog vozila na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog povrede čl. 12. st 4 ZSPC-a.