I ove godine, članovi Mladeži HDZ-a grada Virovitice, tradicionalnom akcijom darivanja licitarskih srca čestitali su svima dan zaljubljenih te na taj način obilježili Valentinovo. Tako je jutros na virovitičkom trgu kralja Tomislava podijeljeno više stotina licitarskih srca, a sugrađanke i sugrađani su bili i više nego iznenađeni i nisu skrivali smiješak na licu. Uz članove Mladeži, akciji se je pridružio i predsjednik Mladeži HDZ-a grada Virovitice Dario Vranek.

Početak obilježavanja današnjeg Valentinova potječe daleko u povijest u vrijeme staroga Rima. Tada je kršćanstvo bila mlada religija a na vlasti je bio car Klaudije II.
Car je zabranio ženidbu i zaruke vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlazak u rat. No u to doba živio je i svećenik Valentin.
Svećenstvo je moralo poštovati odluku no Valentin je ipak ostao pri svojim životnim ciljevima i potajno vjenčavao one vojnike koji su to htjeli. Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem pa tako danas i mi u modernom vremenu slavimo sv. Valentina i Valentinovo – Dan zaljubljenih.