Mladi Virovitičanin Igor Andrović (33) u manje od deset godina radnog staža uspio je mnogima nezamislivo – od referenta nabave nakon završenog studija ekonomije postati direktorom i to ne jednog, nego čak tri poduzeća istovremeno. Direktor je županijskog Poduzetničkog inkubatora d.o.o., poduzeća Viroexpo d.o.o. te Terra Slavonice d.o.o.

Igor Andrović
Igor Andrović

Radim po deset, dvanaest sati dnevno, mjesečno bar jednom putujem u inozemstvo, kazao je Andrović.

Svim poduzećima osnivač je i vlasnik Virovitičko-podravska županija. Poduzetnički inkubator u Poduzetničkoj zoni II u Virovitici ima pet zaposlenih djelatnika, bavi se projektima, savjetima, knjigovodstvenim uslugama. Poduzetnicima u prvim godinama poslovanja pomaže besplatnim internetom i jeftinijim poslovnim prostorom. Terra Slavonica tvrtka je koju je Županija osnovala za izgradnju sirane i studentskog restorana u Virovitici, nema zaposlenih, a registrirana je na dvadesetak različitih djelatnosti. Viroexpo je poduzeće specijalizirano za organizaciju već poznatog Sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo koji se svake godine u siječnju održava u Virovitici, a jedina osoba u poduzeću je upravo direktor I. Andrović.

– Plaću primam samo za Poduzetnički inkubator, u ostalim poduzećima volontiram. Radim po deset, dvanaest sati dnevno, mjesečno bar jednom putujem u inozemstvo, tu su sajmovi, promocije, nabava, plaćanja, organizacije i planovi za projekte, posla je puno. Plaća mi je na razini županijskih pročelnika i kreće se oko osam tisuća kuna – ističe I. Andrović. Sve se radi po zakonu, kaže, svaka se investicija detaljno analizira i procjenjuje, nema nepotrebnih poslovnih poteza.

– Ovo je iznimno odgovoran posao, a vjerujem da sam na direktorska mjesta postavljen jer je netko prepoznao moj prijašnji rad i trud, angažman i spremnost na svaki poslovni izazov – smatra trostruki virovitički direktor.

Poslovni.hr