Mladić poslao SMS policajcu s citatom iz TBF-ove pjesme “Naša mater te traži”, pa završio na sudu

Objavljeno:

Dobio sam poziv od Općinskog suda u Virovitici da se pojavim kao svjedok na raspravi u jednom kaznenom predmetu. Naime, kako sam doznao, okrivljenik je mladić koji je poslao policajcu sms poruku u kojoj je, između ostalog, pisalo i: „Naša mater te traži“.

Napisao je Saša Antić (44), član splitskog benda TBF u svojoj kolumni.

Saša Antić (44), član splitskog benda TBF
Saša Antić (44), član splitskog benda TBF

Budući da se mladić koristio stihovima iz pjesme ‘Mater’ koju je Antić napisao, sud smatra da je najstručniji za tumačenje tih riječi kako bi se utvrdilo ima li u njima i u kojoj mjeri elemenata ozbiljne prijetnje. Glazbenik je zato dobio poziv od Općinskog suda u Virovitici da se pojavi kao svjedok na raspravi u kaznenom predmetu.

– Što reći, zahvalan sam na prilici da javno tumačim značenje jedne svoje pjesme jer se znalo dogoditi da se poneke protumače potpuno pogrešno od onog što sam njima htio reći – istaknuo je pjevač i tekstopisac. Dodao je da cijela situacija nalikuje na početak nekog filma braće Cohen gdje je glavni lik glazbenik koji dođe u gradić pa ga pod prijetnjom pištoljem odvedu. Potom upozna mater iz sms prijetnje i ona je očito velika zvjerka u kraju.

– Čemu baš ja? Sitna sam ja riba za takve poduhvate – pita se Antić koji tvrdi da se ne može prisjetiti nijednog sličnog slučaja osim kad su devedesetih policajci priveli pokojnog repera Tupaca Shakura jer je lik koji je ubio nekoliko ljudi imao u autu kazetu s njegovim pjesmama. Glazbeniku je ipak muka šaliti se s ovakvom situacijom jer je stvar očito vrlo ozbiljna.

– Radi se o sudbini jednog ljudskog bića koje bi moglo biti optuženo za prijetnju stihovima pjesme koja nema veze sa stvarnosti. Ona je igrokaz, fikcija i groteskno pretjerivanje koje se artificiranom agresijom ruga nasilniku. Glavni lik pjesme je karakterno degradirani jadnik koji se skriva iza majke, ona je ilustracija njegove nemoći i moguće samo plod njegove mašte – zaključio je Antić.

Smatra ako dođe do osuđujuće presude da će to biti nepravda prema okrivljeniku, a i pjesma ‘Mater’ će dobiti inkriminirani status jer će postati hladno oružje. (N1 televizija)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni