620

Još jedan mladi život ugašen je na području Virovitičko-podravske županije. U naletu noćnog vlaka u Špišić-Bukovici oko 2,30 sati na pružnom prijelazu smrtno je stradao osamnaestogodišnji Josip Majstorović iz Bušetine. Kako neslužbeno doznajemo, mladić je noć proveo u vikendici u Bukovačkim vinogradima te je u ranim jutarnjim satima vozio bicikl u smjeru Špišić-Bukovice kada je na na njega naletio vlak.

Upravljao je biciklom bez svjetlećih uređaja i dolaskom na željeznički prijelaz nije se zaustavio i nije provjerio da li može sigurno prijeći prugu te nastavio vožnju prilikom čega ga je udario putnički vlak koji prometuje na relaciji od Pitomače prema Virovitici. Na tom željezničkom prijelazu ne postoje uređaji za zatvaranje željezničkog prometa.

Prilikom udara vlaka u biciklistu njegovo tijelo odbačeno je na prometni znak gdje je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo, a bicikl je odbačen na zelenu površinu. Na mjesto događaja izašao je zamjenik ODO-a u Virovitici.

Tijelo preminulog 18-godišnjaka prevezeno je u OB Virovitica na Odjel patologije – doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika PU virovitičko-podravske. Slobodan Kadić

Slobodan Kadić
Glas Slavonije