Modernizacija školskih kurikuluma u Strukovnim školama: Odabrana dva projekta s područja Virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

Ministar obrazovanja, znanosti i športa donio je Odluku o financiranju projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava HR.3.1.14 Modernizacija školskih kurikuluma u Strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II ukupnog iznosa 46.265.263,47 kuna.

Odluka je donesena na temelju članka 10. Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za korištenje strukturnih instrumenata EU u Republici Hrvatskoj, Odluke o donošenju smjernica o postupanju tijela u Sustavu upravljanja i kontrole korištenja sredstava strukturnih instrumenata EU, Zajedničkih nacionalnih smjernica te Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.

Za financiranje je odabrano ukupno 28 projekata, među kojima su i dva s područja Virovitičko-podravske županije.

Riječ je o projektu „Modernizacija školskih kurikuluma i poljoprivrednih zanimanja u skladu s HKO Eko bilje“ Srednje škola Stjepana Sulimanca Pitomača (maksimalan iznos prihvatljivih troškova je 2.384.242, 36 kuna) te projektu „Postani poduzetnik budućnosti – budi e-poduzetnik“ Strukovne škole Virovitica (maksimalan iznos prihvatljivih troškova je 1.397.386, 67 kuna).

Sredstva će biti osigurana u Europskom socijalnom fondu, a cilj ovog poziva bio je podržati uvođenje suvremenih i inovativnih projekata, procesa, aktivnosti, metoda i sadržaja u postojeće strukovne programe i kurikulume s ciljem omogućavanja stjecanja relevantnih kompetencija učenika, te povezati nove sadržaje s ishodima učenja.

Virovitičko-podravska županija podržava implementaciju kurikuluma jer se na ovaj način ostvaruje vizija ulaganja ne samo kroz ulaganje u kapitalne investicije, nego i kroz modernizaciju odgojno-obrazovnog rada.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Padaju cijene? Evo koliko bi trebali pojeftiniti dizel i benzin

Prema dvotjednom prosjeku cijena, od utorka bi značajno trebali...

Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj šefici Porezne Virovitičanki Nadi Čavlović-Smiljanec

Bivša ravnateljica Porezne uprave i bivša SDP-ova saborska zastupnica Nada...

Index.hr: Sud blokirao vinariju Tomislava Tolušića

NA ZAHTJEV europskog tužiteljstva (EPPO) bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu...

Najniže plaće su Hrvatskoj su u Virovitičko-podravskoj županiji

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim...