U središtu Virovitice jučer su Sanja Bošnjak i Miroslav Šimić ispred “Mosta nezavinsih lista” održali tiskovnu konferenciju na temu EU fondova.

– Most nezavisnih lista je za transparentno korištenje javnog novca uz jednake uvjete svim građanima Republike Hrvatske s obzirom na propisane uvjete i kriterije bodovanja. Ja kao Slavonka ne mogu vama Slavoncima neutemeljeno obećavati da ćete ovako preko koljena dobiti, ma što dvije i po, pet milijardi eura, jer je to jednostavno predizborna magla i predizborni trik HDZ-a, rekla je Sanja Bošnjak te nastavila…

– Cilj Mosta nezavisnih lista jest stvoriti uređeni sustav koji će jamčiti ujednačen razvoj svih krajeva Republike Hrvatske temeljen na razvoju gospodarskih bazena, a uvažavajući prirodne i druge specifičnosti pojedinih krajeva. Most nezavisnih lista je za ukidanje klijentelističkog pristupa javnom novcu, a to je zasigurno i novac EU fondova, jer je i to naš novac. Mi u europsku kasu uplaćujemo, mi iz nje i dobivamo – ali po zakonu i preciznim kriterijima, a ne po tome koliko ću visoku brojku lupiti onako napamet da bi biračima zamaglio oči lažnim brojevima.

Koliko je od javnog novca predviđeno podijeliti po principu šakom i kapom?

Sanja Bošnjak zahtjeva objašnjenje od HDZ-a koliko je od javnog novca predviđeno podijeliti po principu šakom i kapom. Pa tko povjeruje povjeruje, ionako su birači tu samo da im se mažu oči pred izbore.

EU sredstva stavljena su na raspolaganje svim građanima Republike Hrvatske, to nije osobna donacija stranke, jer, koliko je nama poznato, Hrvatska ima potpisan međunarodni sporazum o korištenju EU fondova, a ne HDZ. Recite građanima istinu: to je njihov novac! Zaključila je Mostovka Sanja Bošnjak.