Most: HDZ-ove milijarde eura Slavoniji su predizborna magla i trik

Objavljeno:

spot_img

U središtu Virovitice jučer su Sanja Bošnjak i Miroslav Šimić ispred “Mosta nezavinsih lista” održali tiskovnu konferenciju na temu EU fondova.

– Most nezavisnih lista je za transparentno korištenje javnog novca uz jednake uvjete svim građanima Republike Hrvatske s obzirom na propisane uvjete i kriterije bodovanja. Ja kao Slavonka ne mogu vama Slavoncima neutemeljeno obećavati da ćete ovako preko koljena dobiti, ma što dvije i po, pet milijardi eura, jer je to jednostavno predizborna magla i predizborni trik HDZ-a, rekla je Sanja Bošnjak te nastavila…

– Cilj Mosta nezavisnih lista jest stvoriti uređeni sustav koji će jamčiti ujednačen razvoj svih krajeva Republike Hrvatske temeljen na razvoju gospodarskih bazena, a uvažavajući prirodne i druge specifičnosti pojedinih krajeva. Most nezavisnih lista je za ukidanje klijentelističkog pristupa javnom novcu, a to je zasigurno i novac EU fondova, jer je i to naš novac. Mi u europsku kasu uplaćujemo, mi iz nje i dobivamo – ali po zakonu i preciznim kriterijima, a ne po tome koliko ću visoku brojku lupiti onako napamet da bi biračima zamaglio oči lažnim brojevima.

Koliko je od javnog novca predviđeno podijeliti po principu šakom i kapom?

Sanja Bošnjak zahtjeva objašnjenje od HDZ-a koliko je od javnog novca predviđeno podijeliti po principu šakom i kapom. Pa tko povjeruje povjeruje, ionako su birači tu samo da im se mažu oči pred izbore.

EU sredstva stavljena su na raspolaganje svim građanima Republike Hrvatske, to nije osobna donacija stranke, jer, koliko je nama poznato, Hrvatska ima potpisan međunarodni sporazum o korištenju EU fondova, a ne HDZ. Recite građanima istinu: to je njihov novac! Zaključila je Mostovka Sanja Bošnjak.

 

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...