Mraz je obrao voćnjake jer je šteta na kulturama čak 95 milijuna kuna, Županija će pomoći voćarima

Objavljeno:

Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, uz pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i fondove EU VPŽ Igora Androvića, održala je sastanak s predstavnicima Udruge voćara Virovitičko-podravske županije, koje je predvodio predsjednik navedene udruge Stanislav Suhanek.

– Jedna od tema je bila nemogućnost dolaska voćara, kako preko Hrvatske zajednice voćara i proizvođačkih organizacija do ministarstva poljoprivrede zbog šteta na voćarskim kulturama uslijed mraza koji je ove godine pogodio kontinentalni dio Hrvatske i u kojem su naši voćari iskazali štete od 95 milijuna kuna. Voćari su došli do određenih saznanja i rješenja preko Europske komisije vezano uz navedeno, no sve se svodi na nesuradnju resornog ministarstva poljoprivede i resornih udruženja voćara.

Virovitičko-podravska županija će voćarima dati punu podršku kako bi se ostvario kontakt s nadležnim ministarstvom. Osim toga, u idućoj, 2017. godini, Virovitičko-podravska županija će subvencionirati voćarstvo kroz županijski Proračun kako bi im se pomoglo u daljnjoj proizvodnji – istaknula je osnovne smjernice sa sastanka, Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti župana VPŽ.

Fotografije: Kristijan Toplak

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...