Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, uz pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i fondove EU VPŽ Igora Androvića, održala je sastanak s predstavnicima Udruge voćara Virovitičko-podravske županije, koje je predvodio predsjednik navedene udruge Stanislav Suhanek.

– Jedna od tema je bila nemogućnost dolaska voćara, kako preko Hrvatske zajednice voćara i proizvođačkih organizacija do ministarstva poljoprivrede zbog šteta na voćarskim kulturama uslijed mraza koji je ove godine pogodio kontinentalni dio Hrvatske i u kojem su naši voćari iskazali štete od 95 milijuna kuna. Voćari su došli do određenih saznanja i rješenja preko Europske komisije vezano uz navedeno, no sve se svodi na nesuradnju resornog ministarstva poljoprivede i resornih udruženja voćara.

Virovitičko-podravska županija će voćarima dati punu podršku kako bi se ostvario kontakt s nadležnim ministarstvom. Osim toga, u idućoj, 2017. godini, Virovitičko-podravska županija će subvencionirati voćarstvo kroz županijski Proračun kako bi im se pomoglo u daljnjoj proizvodnji – istaknula je osnovne smjernice sa sastanka, Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti župana VPŽ.

Fotografije: Kristijan Toplak