Muzej posjetili članovi Organizacije slijepih i slabovidnih

Objavljeno:

spot_img

U sklopu akcije „Muzeji za sve“ u ponedjeljak 3. prosinca, virovitički muzej su posjetili članovi Organizacije slijepih i slabovidnih Virovitičko-podravske županije. Ove godine Muzej je priredio interaktivno vodstvo kroz gostujuće arheološke izložbe Gradskog muzeja Sisak „Kuhanje i blagovanje u rimskoj Sisiciji“ i „Sisica u vrijeme kovnice novca“. Pripremljen je i sažeti edukativni materijal o Dvorcu Pejačević i virovitičkom muzeju kojeg su članovi Organizacije priredili na Brailleovom pismu (Brajici). Jedan primjerak je dan Muzeju kojeg svi posjetitelji mogu koristiti uz odštampani primjerak crnog tiska, a drugi primjerak na brajici će postati dio zavičajne literature Organizacije slijepih i slabovidnih VPŽ.

Kroz ugodnu atmosferu boravka u Muzeju dogovorene su buduće suradnje, druženja članova i muzealaca te posjete muzejskim programima.

Akcija „Muzeji za sve“ nastala je povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3.12.) u organizaciji Muzejske udruge istočne Hrvatske (MUIH) i Sekcije za muzejsku edukaciju i animaciju. Svake godine u akciju je uključeno nekoliko muzeja istočne Hrvatske koji zajednički promiču toleranciju, razvijanje svijesti o osobama s invaliditetom u društvu te pravo SVIH na pristup muzejskim sadržajima (povijesti, baštini, predmetima).

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni