Muzika.hr: Vatra je sa Zmajevima spremna za najveće

Objavljeno:

Svojim sedmim albumom s novim pjesmama grupa Vatra definitivno ulazi u arenu često osporavanog, no izrazito zahtjevnog srednjostrujaškog popa i spremna je na sučeljavanje s najpoznatijim izvođačima te grane glazbe.
“Zmajevi na vjetru” donose hit Vatrine karijere – “Tango” – a kao časna pratnja tu su “Jantar”, “Kraj”, “Saturn”, “Vedro” i naslovna pjesma, piše portal Muzika.hr

Začini su na tragu grupa Muse, Kings of Leon, Coldplay, Depeche Mode te naravno U2, to je pop-muzika napisana i izvedena tako da je se nitko ne bi trebao sramiti – iako bih, da sam na mjestu članova grupe i da sam prošao sito i rešeto nastupa uživo (kao što nisam), o studijskim snimanjima ne bih uopće razmišljao.

Svatko tko je bio na jednom koncertu ove grupe zna da je kilometraža od stotina raznih nastupa učinila svoje i da je Vatra koncertni bend izuzetne međusobne interakcije i energije, dovoljno jak da drsko nove pjesme premijerno objavi na live-albumu. To bi bila fina šamarčina dobrom dijelu glazbene scene koji manjak sviračke komunikacije skriva raznim studijskim i elektronskim điđa-miđama.

“Zmajevi na vjetru” počinju kao zmajići na povjetarcu: “Mišolovka” i “Igle” su prisiljeni i neinspirirani dokaz za čangrizave dijelove publike koja jedva čeka da bendu nabije etiketu: “Prodali su se! Gotovo je!”. Pitki, suvisli i hitoidni “Saturn” ispravlja tu grešku, a “Kraj” ide korak dalje.

Pjevač Vatre Ivan Dečak pokazat će na naslovnoj pjesmi da je slušao Pipse i Rundeka i zazvučati kao da se zarazno zadovoljno češka po trbuhu dok pjeva ovaj broj, a zaključna “Vedro” ostavlja slušatelja u pozitivnom zen-stanju, kada prolazak svake sekunde znači da ste sve više bliži općem unutarnjem miru.

Iako to već čine i sada, dobar dio ovih pjesama će nam u narednom vremenu dosađivati s radio-prijemnika. I uglavnom nećemo biti protiv da ih čujemo. Na albumu, koji će se moći nabaviti 12. listopada, nalazi se 10 glazbenih uradaka, odnosno: Mišolovka, Igle, Saturn, Kraj, Tango, Zaboravim, Zmajevi na vjetru, Ranjeni, Jantar, Vedro.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...