Sankcionirajte huligane prisilnim radom za društveno dobro!

igralište poslijePrije neko jutro vidjevši što su “mladi” tijekom jedne noći uspjeli učiniti na Igralištu Dubravka, bila sam vrlo tužna i malo osobno povrijeđena. Naime, kompletne mreže, koje su još neki dan cijele stajale na golovima i služile za igru djecu, bile su namjerno potrgane.

Prije jedne godine sam i ja sudjelovala u akciji Hrvatska volontira, zajedno s još još 50 ljudi našeg “kvarta” gdje smo igralište sredili i uredili, između ostalog uz pomoć brojnih sponzora našeg grada. Tako da me je i osobno povrijedio današnji izgled igrališta, gdje “netko” ne brine o onome što je, zapravo, od svih nas.

Vjerujem da se povrijeđeno osjećaju i sve tvrtke i pojedinci koji su se prošle godine uključili u obnovu. Nadam se da će se, ako se slike javno prikažu, odgovorni iako malo posramiti, pa će neko sljedeće igralište trajati malko duže od jedne godine.

Sandra Matošina Borbaš

Kirin pozvao sugrađane da jave policiji ili komunalnom redaru ukoliko vide da netko uništava dječja igrališta

Suočeni sa sve češćim uništavanjem igrala na virovitičkim dječjim igralištima gradonačelnik Ivica Kirin pozvao je svoje sugrađane da ukoliko uoče da netko uništava igrala na dječjim igralištima informacije što prije dostave policiji ili komunalnom redaru kako bi se što prije postupilo po istom.

– Danas u vrijeme kada je tehnologija toliko uznapredovala te većina građana ima mobilne uređaje kojima mogu čak i snimiti počinitelje molimo ih da što prije obavijeste policiju ili komunalnog redara (mob 099-310-6936 ili mail tomislav.mikulic@virovitica.hr ) ukoliko uoče da netko uništava igrala na dječjim igralištima. Sve u cilju da se naša djeca mogu sigurno igrati na svojim dječjim igralištima jer često puta oštećenje igrala može prouzročiti nesreću naših nedužnih najmlađih o čemu svakako treba razmisliti kada se nekoga propusti prijaviti. (Virovitica.hr)