GOSPIĆ – Po šesnaesti puta etno-eko manifestacija „Jesen u Lici“ suvereno je zavladala prvim vikendom listopada. Na Trgu Stjepana Radića u Gospiću svoje je štandove postavilo   270 izlagača iz Hrvatske i država okruženja. Organizatori,  Ličko-senjska županija i Lička razvojna agencija (LIRA) i ovoga su puta uspjeli u naumu da ova priredba uvijek donese nešto novo.

Ovogodišnja manifestacija, 16. po redu “Jesen u Lici” održava se od 3. do 5. listopada na Trgu Stjepana Radića u Gospiću. Prigoda je to da se predstave mala poljoprivredna gospodarstava, mali poduzetnici i svi oni koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode. Manifestacija ima međunarodni karakter s obzirom na izlagače iz BiH, Mađarske, Srbije i Slovenije. Ove godine je na “Jeseni u Lici” već tradicionalno, petu godinu za redom, virovitička tvrtka Flora te prvi put na zajedničkom izložbenom prostoru i tvrtka Viroexpo.

– Jesen u Lici izvrsna je prilika za promociju sajma Viroexpo koji se sljedeće godine održava od 27. veljače do 1. ožujka. Razlog tomu je što i ova etno-eko manifestacija okuplja slične ili iste izlagače kao i Viroexpo, a to su pretežno autohotoni proizvodi karakteristični za područje iz kojih dolaze – naglasio je direktor sajma Viroexpo Igor Andrović.

[g-gallery gid=”22965″ random=”1″ watermark=”1″]