Na Gradskom groblju u Virovitici povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odana počast poginulima za Domovinu

0
570

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 25-te obljetnice Oluje, na Gradskom groblju u Virovitici kod Spomen obilježja, odana je počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Uz predstavnike Virovitičko-podravske županije na čelu sa zamjenicima župana, Marijom Klementom, Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su i predstavnici Grada Virovitice s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, njegovim zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek Golinac, kao i predsjednicom Gradskog vijeća Lahorkom Weiss. Osim njih, počast su odali i predstavnici Policijske uprave virovitičko-podravske uz načelnika PU VPŽ Sinišu Kovačića, Ministarstva obrane, kao i predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije.


Sjećanje je to na vojno-redarstvenu akciju Oluja u kojoj su hrvatske snage u kolovozu 1995. godine oslobodile više od 80 posto okupiranog teritorija. Oluja je najpoznatija i najveća operacija Hrvatske vojske i ujedno jedan od simbola Domovinskog rata. Uz Bljesak, Oluja je ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.