Legendi narodne glazbe Halidu Bešliću, na prvom samostalnom koncertu u Virovitici, u petak, 28. 11. 2014., pridružit će se i sve popularniji Slavonski trubači iz Virovitice.

Nakon Brass quinteta grada Virovitice i Revijskog orkestra, gospodin Mario Kolarević odlučio je formirati sastav za “sastavljanje i rastavljanje brakova“ – Slavonske trubače. Premijerni nastup Prvih hrvatskih trubača bio je u sklopu 19. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo.

Slavonski Trubači izvode obrade pjesama Slavonije, Podravine, Zagorja, Međimurja, Dalmacije i Hercegovine, pjesme poznatih narodnih pjevača te poznate hitove romske glazbe.

Osim s Halidom Bešlićem (Zagreb i Osijek) ovaj deveteročlani puhački ansambl bilježi uspješne nastupe s poznatim estradnim glazbenicima: Đanijem Stipaničevim, klapom Cambi i Kićom Slabincem.

Posjetitelji virovitičkog koncerta Halida Bešlića moći će uživati u njegovim vječnim hitovima, poljubiti se uz “Prvi poljubac”, “Čardak”, “U meni jesen je”, “Malo je malo dana”, “Iznad Tešnja zora sviće“, “Zlatne strune” te svakako zapjevati i poneku noviju pjesmu s posljednjega albuma i turneje “Romanija”: “Sijede“, “Sevdah da se dogodi“, “Lavanda“…

Kao predgrupa nastupit će izvrsni Cocktail band (Valpovo) kojima će se također priključiti Slavonski trubači.

Već desetljećima traje ljubav između vječnog Halida i publike,… i kako sam Halid kaže:

Vidi ove sijede, svaku sam pošteno platio 
Ljubavi ne blijede, opet bih se tebi vratio 
Vidi ove sijede, svaku sam pošteno platio 
Druge mi ne vrijede, opet bih se tebi vratio…

I vraća nam se…, zapravo dolazi pjevati u Viroviticu, u petak, 28. 11. 2014. u dvoranu Tehničke škole, s početkom u 20.00h.