U organizaciji Virovitičko-podravske županije na najpoznatijem sajmu vina, voća, povrća i maslina SITEVI u francuskom gradu Montpellier sudjeluju proizvođači voća, povrća i vina s područja naše županije

Proizvođači voća i povrća te predstavnici tvrtke PP Orahovica i Virovitičko-podravske županije sudjelovat će od 26. do 28. studenog na najpoznatijem francuskom sajmu vina, povrća, voća i maslina SITEVI. Na putu za Montpellier sudionici s područja Virovitičko-podravske županije posjetit će siranu u okolici Parme, te uz sudjelovanje na sajmu posjetiti nekoliko vinarija i poljoprivrednih proizvođača u okolici Montpelliera.

Sajam SITEVI 2013, koji se održava u Montpellieru od 26. do 28. studenog,  najveći je sajam opreme za vinarstvo, voćarstvo, povrtlarstvo i maslinarstvo u Francuskoj.  U sklopu sajma održavaju se brojne konferencije sa tehničkim, ekonomskim i socijalnim temama te radionice na temu proizvodnje, komercijalizacije i održivog razvitka.

U VIP salonu francuskog sajma SITEVI samo vina iz Virovitičko-podravske županije

Vina s područja Virovitičko-podravske županije imaju ekskluzivu te će biti jedina koja će se točiti u VIP salonu na sajmu SITEVI u francuskom Montpellieru. To su orahovački Silvanac i voćna vina Fructus, Krešimira Kostelca. Prema riječima župana Tolušića, ova prezentacija vina s područja Virovitičko-podravske županije odlična je promidžba naše županije u Europi i korak bliže prema brendiranju županije kao turističke i eno-destinacje.