Vatrogasna vozila i vatrogasci s punom opremom danas su u Opću bolnicu Virovitica, na sreću, stigli samo zbog vježbe. Riječ je o provjeri spremnosti djelatnika bolnice na spašavanje bolesnika i imovine u slučaju požara.

Vježba je održana na Odjelu za infektologiju, a uz vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Virovitica, sudjelovali su i djelatnici Odjela te policajci Policijske postaje Virovitica.

Na odjelu za infektologiju OB Virovitica pokazna vježba simulacije požara

Da su je uspješno obavili potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Virovitica Anto Tutić. „Gorio je infektološki odjel, imali smo unesrećene ljude, 3 pacijenta smo uspješno iznijeli na nosilima, a uspjeli smo spasiti i 3 pokretna bolesnika. Mogu pohvaliti sve djelatnike Opće bolnice Virovitica da su uspješno odradili vježbu „ istaknuo je Tutić.

Zamjenik sanacijske upraviteljice Opće bolnice Virovitica dr. Ivica Fotez.naglasio je da je riječ o redovnoj godišnjoj provjeri. „Poznato je da u slučaju nepogoda prvo sami morate spašavati svoju kuću, a svi naši djelatnici moraju doživjeti da je ovo njihova kuća i moraju biti spremni za spašavanje imovine, kako svoje tako i tuđe i biti spremni spasiti prije svega bolesnike za koje se skrbe“ kazao je.

Na odjelu za infektologiju OB Virovitica pokazna vježba simulacije požara

Voditelj odjela za infektologiju dr. Miljenko Iskra, koji je i sam sudjelovao u vježbi, naglasio je da je njezino provođenje iznimno važno jer priprema zaposlenike bolnice na pravilno reagiranje u sličnim situacijama.

U drugom dijelu vježbe vatrogasci su ih obučili kako sigurno gasiti požar aparatima za početno gašenje. Slične intervencije do sada u Općoj bolnici nisu bile potrebne, pa neka tako, složni su sudionici vježbe, i ostane.

Na odjelu za infektologiju OB Virovitica pokazna vježba simulacije požara