Na Odjelu za urologiju nabavljen novi digitalni ultrazvučni color doppler uređaj

Objavljeno:

Kvalitetnija dijagnostika, brža detekcija bolesti, a samim time i brže liječenje – sve će to omogućiti novi digitalni ultrazvučni color doppler uređaj koji je ovih dana Opća bolnica Virovitica nabavila za potrebe Odjela za urologiju.

Digitalni ultrazvučni color doppler uređaj

-Riječ je o ultrazvučnom aparatu najnovije generacije koji omogućava detekciju i ultrazvučnu lokalizaciju klinički suspektnih promjena, a time postižemo brži postupak analize i usmjeravanje liječenja pacijenata. Također, zahvaljujući mogućnostima color doppler analize krvožilnog sustava i mjerenja protoka krvi kroz bubrege i testise, lakše i sigurnije možemo razlučiti tumorske promjene- kaže o novome uređaju voditelj Odjela za urologiju i trenutno jedini specijalist urolog u Općoj bolnici Virovitica dr. Kruno Karlović.

Nabavu digitalnog ultrazvučnog color doppler uređaja vrijednog 281.125,00 kn financiralo je Ministarstvo zdravlja iz sredstava predviđenih za zanavljanje stare opreme te nabavu medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Republici Hrvatskoj. Uz kvalitetniju pretragu, novi uređaj omogućava i memoriranje snimljenih podataka te njihovu usporedbu sa starijim nalazima i praćenje dinamike bolesti.

Digitalni ultrazvučni color doppler uređaj

-Transrektalnom sondom, koja je također dio novog ultrazvučnog uređaja, dobivamo savršen prikaz prostate i promjena u njoj pa tako lakše pronalazimo i eventualni karcinom prostate kao i sva maligna zbivanja u mokraćnom mjehuru- navodi dr. Karlović ističući važnost ranog otkrivanja karcinoma prostate, po učestalosti druge maligne bolesti kod muške populacije.

Novi ultrazvučni uređaj u jednoj od najfrekventnijih bolničkih ambulanti, u kojoj dr. Karlović dnevno pregleda i do 60 pacijenata, olakšat će mu posao, a pacijentima osigurati brže liječenje.

-U urološkoj ambulanti ove je godine bez naručivanja obrađeno 6 127 slučajeva, urađeno je više od 2 tisuće ultrazvučnih pregleda, a od prije nekoliko mjeseci, odlaskom drugog urologa, dr. Ivice Brigića, na Odjelu za urologiju radi samo jedan liječnik pa se toplo nadamo kako će bolnica, uz specijalizanta, uspjeti zaposliti još jednog specijalista urologije- ističe dr. Karlović napominjući kako usluge toga odjela, osim pacijenata iz Virovitičko- podravske županije, traže i koriste i pacijenti iz Koprivničko- križevačke te Bjelovarsko- bilogorske županije.

Upravo je nabava novog uređaja dokaz da Opća bolnica Virovitica nastavlja ulaganja u poboljšanje zdravstvenih usluga koje će pacijentima iz cijele regije osigurati brže i kvalitetnije liječenje.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni