Na području grada Virovitice prošle je godine rođeno 171 dijete; prva Virovitičanka rođena u 2019. je Petra Strugar

Objavljeno:

Prvu bebu s područja grada Virovitice rođenu u 2019. godini, malenu Petru Strugar, kao i njenu majku Anju, obišao je danas, 4. siječnja gradonačelnik Ivica Kirin sa svojim zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac te pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alenom Bjelicom. Petra je na svijet došla 3. siječnja u 7,54 sati. Pri porodu je imala 3.140 grama i dugačka je 49 centimetara.

foto: Martina Bašić

Uz najsrdačnije čestitke majci Anji, izaslanstvo Grada uručilo je prigodne poklone, a čestitkama su se pridružili i ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević, zamjenica ravnatelja dr. Edita Smiljanić i ginekolog Odjela za ginekologiju i porodništvo, dr. Tvrtko Kovačević.

Ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević istaknuo je tom prilikom kako je u virovitičkoj bolnici prošle godine bilo 674 novorođene djece, što predstavlja porast u odnosu na 2017. godinu kada je bilo 618 porođaja te 2016. kada je rođeno 655 djece. Dodao je kako očekuje da će se trend porasta nastaviti i u budućnosti.

foto: Martina Bašić

Prema podacima Matičnog ureda, na području grada Virovitice prošle je godine rođeno 171 dijete.

Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je koje mjere Grad poduzima u vezi demografske politike.

– Uz naknadu za novorođenčad, Grad subvencionira ekonomsku cijenu vrtića koji roditelji plaćaju u iznosu od 30, a Grad 70 posto. Cijena vrtića za jedno dijete tako iznosi 580 kuna, za drugo dijete 464 kune, kao i za dijete samohranog roditelja, a za treće i svako sljedeće dijete u vrtiću roditelji su oslobođeni od plaćanja. Grad također osigurava besplatne udžbenike za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola čiji je osnivač, za učenike viših razreda besplatne radne materijale te besplatan prijevoz za osnovnoškolce, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (vt.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni