Na području Virovitičko-podravske županije troje je novozaraženih od COVID-a 19, devetero se oporavilo, dr. Miroslav Venus apelira na odgovorno ponašanje posebno na većim okupljanjima

0
1037
Covid-19
pixabay.com

Na području Virovitičko-podravske županije dvoje je novozaraženih od COVID-a 19. Istodobno se devetero ljudi oporavilo, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

– Apeliramo na odgovorno epidemiološko ponašanje, posebno na većim okupljanjima koja su se pokazala kao izvorište zaraze – podcrtao je dr. Miroslav Venus član Stožera civilne zaštite VPŽ i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije.

Dvoje novooboljeli su muškarac i žena, zarazili su se na jednom grupnom okupljanju u jednoj od susjednih županija, srednje su životne dobi i s blaže izraženim simptomima bolesti. Nalaze se u kućnoj samoizolaciji. Na području Virovitičko-podravske županije u samo(izolaciji) je trenutno 49 osoba. Od početka epidemije, broj testiranih je 2.136. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 30 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, osmero je trenutno aktivno, dvadeset i jedna osoba se oporavila, a jedan muškarac je preminuo. (www.vpz.hr)