Na području Virovitičko-podravske županije jedna je nova osoba zaražena virusom SARS-CoV-2. Riječ je o liječniku, koji se, iz do sada poznatih podataka, zarazio na ljetovanju, a njegova trenutna tri kontakta, nalaze se u samoizolaciji.

– Pokazala se naša opravdanost testiranja zdravstvenih djelatnika prije povratka na posao s godišnjeg odmora ili s nekog rizičnog događanja, kao što je primjerice svadba ili noćni izlazak. Naša je obveza i dužnost, osim čuvanja naših građana od ove bolesti, primarno i štititi zdravstveni sustav netaknutim od virusa SARS-CoV-2, kako bi se zdravstveno osoblje moglo baviti liječenjem oboljelih. Naš liječnik, odgovorno se javio na testiranje. Nalazi se na kućnom liječenju i ima slabije izražene simptome bolesti COVID-19 – podcrtao je dr. Miroslav Venus, član Stožera civilne zaštite VPŽ, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, kao i predsjednik Društva epidemiologa Hrvatske.

Inače, u posljednja 24 sata, od 28 testiranih osoba, 27 ih je bilo negativno i jedan pozitivan, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Broj testiranih, od početka epidemije u VPŽ je trenutno 2.625. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 36 osoba se zarazilo korona virusom. Od toga, četiri osobe su trenutno aktivne, trideset i jedna se oporavila, dok je jedan muškarac preminuo.