Na području Virovitičko-podravske županije s radom počinje 79 pomoćnika u nastavi

Objavljeno:

U petak, 2. listopada, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici, potpisani su ugovori sa 79 pomoćnika u nastavi za područje županije, a na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz fondova za financijsko razdoblje 2014.-2020. Potpisivanju ugovora prisustvovali su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić, zamjenica župana Sanja Bošnjak, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturuVesna Šerapac, ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric te psihologinja Jasna Per Kožnjak.

Projekt za osiguranje pomoćnika u nastavi Virovitičko-podravska županija je u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA prijavila na Javni poziv Ministarstva, znanosti, obrazovanja i športa s ciljem da se kroz suradničko podučavanje učenicima pruži mogućnost za potpuno uključivanje u odgojno-obrazovni proces te tako doprinese sustavu socijalizacije, kao i razvoju vještina i sposobnosti.

Kroz projekt će biti osiguran rad za 79 pomoćnika u nastavi za 80 učenika iz 17 odgojno-obrazovnih ustanova s područja županije.

– Pomoćnici u nastavi su iznimno bitni kako za djecu s poteškoćama, tako i za njihove roditelje. Prošle godine je bilo dosta problema oko angažiranja asistenata u nastavi. Nije bilo sredstava, a u pojedinim slučajevima izostalo je i razumijevanje resornog ministarstva. Ove godine, zahvaljujući europskim fondovima, Virovitičko-podravskoj županiji i Razvojnoj agenciji VIDRA, uspjeli smo osigurati 2,4 milijuna kuna za zapošljavanje pomoćnika u nastavi čime će se povećati kvaliteta života i obrazovanja djece koja te pomoćnike trebaju – naglasio je župan Tomislav Tolušić.

Novac za provedbu projekta osiguran je u Europskom socijalnom fondu, a odobravanjem gotovo maksimalnog broja pomoćnika Virovitičko-podravskoj županiji, očekuje se da će i indikatori u provedbi biti maksimalno zadovoljeni u skladu s postavljenim mjerama.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...